20. 1. 2017, 12:31 | Vir: STA

Italija: V zasutem hotelu našli 8 preživelih, ki jih bodo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico!

Virgili del Fuoco / STA

Reševalci so v hotelu v osrednji Italiji, ki ga je v sredo zasul snežni plaz, našli osem preživelih. Med najdenimi so trije moški, tri ženske ter dva otroka, vse bodo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Pescari.

Gasilci so že večkrat spregovorili z njimi, prvič malo po 11. uri danes.

Reševalci so ponoči nadaljevali z iskanjem preživelih snežne katastrofe. Sprva so bili že precej obupani, da bodo našli preživele, saj ni bilo nobenega znaka življenja. Približno 35 ljudi je ostalo ujetih v hotelu, ki ga je uničil snežni plaz. Med njimi naj bi bilo tudi več otrok, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju medijev so v četrtek reševalci našli štiri trupla, vendar je kasneje civilna zaščita potrdila le dve mrtvi osebi. Najmanj dva človeka pa sta bila v avtomobilu zunaj hotela, ko je priletel snežni plaz. Oba sta preživela.

Plaz se je v sredo sprožil v kraju Farindola sredi Abrucev v osrednji Italiji le 45 kilometrov stran od obale Jadranskega morja. Oblasti domnevajo, da se je sprožil zaradi niza potresov. Smučarski hotel Rigopiano pod goro Gran Sasso je popolnoma uničen in povsem zasut s snegom. Prvi reševalci so hotel zaradi močnega sneženja dosegli šele v četrtek zjutraj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.