25. 2. 2019, 09:46 | Vir: STA

Iz Vietnama izgnali posnemovalca severnokorejskega samodržca Kim Jong-una

STA

Iz Vietnama, kjer se bosta ta teden sestala ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un, so danes izgnali avstralskega posnemovalca severnokorejskega samodržca.

Howard X je na Facebooku sporočil, da so ga zgodaj davi iz hotela v Hanoju pospremili trije predstavniki vietnamskih oblasti. Objavil je tudi svoje fotografije pred vkrcanjem na letalo družbe Vietnam Airlines, ki je poletelo v Singapur.

Profesionalni Kimov posnemovalec se je minuli teden pojavil na ulicah Hanoja, kjer se je srečal s posnemovalcem ameriškega predsednika Russellom Whitom. Njega za zdaj niso izgnali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Howard X in White sta se v petek, obkrožena z najetimi telesnimi stražarji, rokovala pred hanojsko operno hišo in se nastavljala fotografskim objektivom. Po "predstavi" so ju pridržali in zaslišali policisti, ki so jima ukazali, naj se med vrhom ne pojavljata v javnosti.

Avstralec je nato v nedeljo na Facebooku sporočil, da je bil obveščen o predvidenem izgonu in da je bil njegov vizum razveljavljen. "To samo dokazuje, da se vse diktature bojijo sleherne oblike satire, celo nečesa tako nepomembnega, kot je posnemovalec," je zapisal.

Trump in Kim se bosta v sredo in četrtek sestala na drugem vrhu, na katerem bosta razpravljala o denuklearizaciji Korejskega polotoka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.