21. 1. 2017, 12:03 | Vir: STA

Iz zasutega italijanskega hotela rešili še štiri ljudi

profimedia

Minulo noč so reševalne enote iz hotela Rigopiano v osrednji Italiji, ki ga je v sredo zasul snežni plaz, rešile še štiri preživele. Dve ženski in moškega so rešili po tretji uri zjutraj, kmalu po zori pa še enega moškega. S tem se je skupno število rešenih povzpelo na 11, reševalci in gasilci z iskanjem nadaljujejo.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so številne hotelske sobe nepoškodovane, zato še vedno obstaja upanje, da bodo reševalci našli še več preživelih. Iskanje sicer otežujejo vremenske razmere, saj se reševalci bojijo, da bi zaradi velikih količin novozapadlega snega sprožili nove plazove.

Po zadnjih podatkih so reševalci doslej našli štiri trupla. Po poročanju italijanskih medijev naj bi pogrešali še okoli 20 ljudi.

Štirje otroci, ki so jih rešili v petek, so po poročanju AFP preživeli po zaslugi dejstva, da so bili v času zasutja hotela v igralni sobi. Med preživelimi je tudi celotna štiričlanska družina hotelskega kuharja Giampiera Pareteja. Ta je poslal prvi klic na pomoč zaradi plazu, ki pa so ga zaradi spleta okoliščin sprva ignorirali.

Naj spomnimo:

  • Plaz se je v sredo sprožil v kraju Farindola sredi Abrucev v osrednji Italiji le 45 kilometrov stran od obale Jadranskega morja. Oblasti domnevajo, da se je sprožil zaradi niza potresov. Smučarski hotel Rigopiano pod goro Gran Sasso je popolnoma uničen in povsem zasut s snegom. Prvi reševalci so hotel zaradi močnega sneženja dosegli šele v četrtek zjutraj.

Drugod v deželi Abruci je v snežnih plazovih v petek umrlo pet ljudi, so še sporočili iz urada za civilno zaščito po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.