1. 6. 2018, 14:53 | Vir: STA

Pogrešane živali iz živalskega vrta v Nemčiji niso zapustile svojih ograd

profimedia
Pogrešane živali iz živalskega vrta v Nemčiji niso zapustile svojih ograd (foto: profimedia)

Potem ko so danes v živalskem vrtu v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško zagnali preplah in iskalno akcijo, ko dopoldne niso našli vseh zveri, so sedaj lokalne oblasti pojasnile, da nevarne živali v resnici niso nikoli zapustile svojih ograd. Zaradi nočnega neurja in poplav so se namreč skrile in jih niso takoj našli.

Nad območjem je v četrtek zvečer divjalo neurje, ki je ponekod povzročilo precejšnjo škodo in pa tudi poplave. Med drugim je poplavilo več območij živalskega vrta in ko so preverjali prisotnost živali, so sprva sprožili preplah, saj zveri niso našli v ogradah. Med drugim so pogrešali dva leva, dva tigra, jaguarja in medveda.

Razen pobeglega medveda, ki so ga ustrelili zunaj njegove ograde znotraj živalskega vrta, očitno ostale zveri svojih ograd niso zapustile, a jih zaradi opustošenja po neurju preprosto niso opazili, navaja lokalne oblasti nemška tiskovna agencija dpa.

Nevarne živali so sicer pogrešali v živalskem vrtu Eifel v Lünebachu. Ljudi, ki živijo v bližini, pa so oblasti ob preplahu pozvale, naj ne zapuščajo stanovanj.

Na območju je nato potekala obsežna iskalna akcija, v kateri so med drugim sodelovali gasilci, policija in veterinarji. Kasneje so sporočili, da so pobegle živali našli, ne pa tudi točno, kje so jih našli.

Živalski vrt Eifel, ki je v zasebni lasti, leži v bližini meje z Luksemburgom, odprt pa je bil leta 1972. Na približno 30 hektarjev velikem posestvu živi približno 60 tujerodnih in domačih živali, med njimi sibirski tigri in afriški levi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.