27. 10. 2021, 06:00

Izgubljen pohodnik ignoriral telefonske klice reševalcev, ker so ga klicali iz neznane številke

Profimedia

Reševalna ekipa je po končani reševalni akciji imela le en nasvet – če ste se izgubili ali ste ponesrečeni in se ne morete premikati, za božjo voljo, javite se na telefon!

Prejšnji teden je reševalna ekipa iz Kolorada priskočila na pomoč, ker se pohodnik ni vrnil z izleta na goro Elbert. Na pot se je podal 18. oktobra ob 9. uri zjutraj in se do večera ni vrnil. Reševalci so ga večkrat skušali priklicati na telefon, a se ni odzival, zato se bali, da se je zgodilo najhujše.

Ekipa je pričela prečesavati področja, kjer se pohodniki pogosto izgubijo, iskalno akcijo pa so preklicali ob 3. uri zjutraj. Ponovno so se podali na teren ob 7. uri zjutraj. Potem pa so okoli 9:30 prejeli obvestilo, da se je pohodnik, ki ni bil identificiran, pojavil pri eni od reševalnih baz. Pohodniku se ni niti sanjalo, da ga iščejo.

»Pohodnik je ignoriral naše številne klice, ker ni prepoznal telefonske številke,« so potem reševalci zapisali na Facebooku. »Če ste se na pohodu zadržali dlje od predvidene ure in pričnete dobivati serijo klicev iz neznane številke, se prosimo javite na telefon; morda vas kliče reševalna ekipa, ki želi preveriti, če ste na varnem.«

Razkrili so tudi, da je pohodnik na gori ob mraku izgubil pot in jo nato celo noč iskal. Zjutraj jo je potem odkril in se podal v dolino, nakar je moral še preveriti številne postojanke ob gori, da je odkril, kje je imel parkirano vozilo. Pri tem je naletel na reševalno bazo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.