A.B. | 18. 2. 2022, 23:31

Šokantna izjava ameriškega predsednika: ''PREPRIČAN SEM, da bo Putin NAPADEL Ukrajino''

Twitter

Na današnji novinarski konferenci v Washingtonu, ki jo je v živo prenašala medijska hiša CNN, je spregovoril ameriški predsednik Joe Biden, ki je na vprašanje, ali bo Rusija napadla Ukrajino, odgovoril pritrdilno. 

''Prepričan sem, da je Putin sprejel odločitev o napadu na Ukrajino.'' S to izjavo je ameriški predsednik Biden presenetil prisotne na novinarski konferenci, ki je potekala danes v Washingtonu. Na vprašanje ene izmed novinark, ali lahko svojo trditev na kakršenkoli način utemelji, je Biden odvrnil: ''Glede na vse dosedanje Putinove poteze lahko povem, da sem precej trdno prepričan, da bo do napada prišlo ... Naše prepričanje je podkrepljeno z utemeljenimi razlogi. '' Dodal je tudi, da je v obdobju zadnjih tednov prišlo do porasta ruskih dezinformacij, ki bi jih lahko uporabili kot izgovor za invazijo na Ukrajino. 

Po dosedanjih napovedih, ki so v teh dneh zaokrožile v številnih svetovnih medijih in predvsem prek družbenih omrežij, naj bi do oboroženega spopada prišlo že v prihodnjih dneh. 

In medtem, ko so se le nekaj minut po Bidenovi izjavi na Twitterju vsuli najrazličnejši komentarji, predsednika ZDA pa so povzele številne svetovne medijske hiše - v Rusiji (zaenkrat) molčijo. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ