A. B. | 15. 3. 2022, 07:00

Izpoved Ukrajinke: "Z nami je doživel vse srečne in žalostne trenutke"

Vojna v Ukrajini.

Profimedia

Po izbruhu vojne v Ukrajini je sprva izgubila očeta, nato še moža. Sedaj se bori za edinega člana družine, ki jo napaja z ljubeznijo in toplino. 

35-letna Alisa je Guardianu v iskrenem intervjuju zaupala svojo zgodbo o tem, kako je skupaj s še osmimi osebami zapustila Kijev z majhnim avtomobilom, Peugeut 307, v katerem se je bilo skoraj nemogoče premikati. "Vozili smo se 16 ur do vasi približno 140 km od Kijeva."

Zaradi prevelike nevarnosti so se odločili zadnjih 17 kilometrov prehoditi peš.
"Odšli smo ob štirih zjutraj, zunaj je bilo minus sedem stopinj. Bilo je težko potovanje po gorah in rekah. Moji otroci so jokali zaradi mraza. Tudi jaz sem hotela jokati, a nisem mogla obupati ... vedela sem, kaj je moj cilj - priti do meje."
 
Ob sebi je imela tudi zvestega sopotnika, 12-letnega nemškega ovčarja, ki je kljub pogumni naravi svoj korak upočasnjeval. Kljub prošnji po pomoči in nasvetom, da ga pusti za seboj, se je bila Alisa zanj pripravljena tudi žrtovati. 

Vseh 17 kilometrov do poljske meje ga je nesla na svojih ramah in ga s tem ne le odrešila napora, temveč zanj žrtvovala tudi svoje, od poti utrujeno telo. "Naš pes je del naše družine. Z nami je doživel vse srečne in žalostne trenutke,” je zaupala Guardianu. 


This Ukrainian woman carried her old dog for 17km to cross the border with her. 🇺🇦 pic.twitter.com/wCthUAjqyw

Na Twitterju se je na njeno zgodbo odzvalo veliko komentarjev, tako je zapisala ena izmed uporabnic: "V zadnjih dveh tednih sem videla neverjetno veliko ganljivih slik iz te vojne, toda podobe ljudi, ki dokazujejo, da so njihovi ljubljenčki družina v dobrih časih in vojnih časih, mi ogrejejo srce. To mi veliko pove o tem, kdo so, in zanje molim z vsem srcem."

Alisa je ena izmed teh, ki je s svojim sočutjem in ljubeznijo dokazala požrtvovalnost tudi do tistih, ki sami ne zmorejo upovedati svoje bolečine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol