10. 6. 2024, 20:27 | Vir: Liza

Izrael na pogovor poklical slovensko veleposlanico

Bobo

Razlog za to je bilo nedavno slovensko priznanje Palestine. 

Izraelsko zunanje ministrstvo je sporo─Źilo, da je na pogovor poklicalo slovensko veleposlanico Andrejo Purkart Martinez in ji preneslo kritiko zaradi slovenskega priznanja Palestine kot neodvisne dr┼żave.

Predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Jakov Blit┼ítajn je v skladu z navodili ministra za zunanje zadeve Izraela Kaca opravil pogovor s slovensko veleposlanico v Izraelu, ker je Slovenija priznala palestinsko dr┼żavo, so v sporo─Źilu za javnost zapisali na izraelskem ministrstvu.

Borut ┼Żivulovi─ç/Bobo

Veleposlanici je "prenesel kritiko zaradi napa─Źne odlo─Źitve slovenske vlade, da prizna palestinsko dr┼żavo, kar je v nasprotju s politiko EU in stali┼í─Źem ve─Źine podobno misle─Źih dr┼żav". Priznanje Palestine so v sporo─Źilu znova ozna─Źili kot "nagrado za terorizem".

Veleposlanica je morala na zagovor tudi ┼że aprila┬ázaradi glasovanja Slovenije,┬áki je podprla ─Źlanstvo Palestine v Zdru┼żenih narodih.

Veleposlanica je morala na zagovor tudi ┼że aprila┬ázaradi glasovanja Slovenije,┬áki je podprla ─Źlanstvo Palestine v Zdru┼żenih narodih.

Bobo

Po mnenju izraelskega zunanjega ministrstva "to priznanje slovenske vlade ne spodbuja miru, spodbuja teroristi─Źno organizacijo Hamas in ote┼żuje dogovor o izpustitvi talcev", so ┼íe zapisali.

Slovenija je minuli torek kot 147. ─Źlanica Zdru┼żenih narodov priznala Palestino, potem ko je dr┼żavni zbor na izredni seji podprl sklep vlade o priznanju Palestine kot neodvisne in suverene dr┼żave.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec