31. 3. 2021, 08:33 | Vir: STA

Izredno toplo vreme s temperaturami do 25 stopinj se bo nadaljevalo vse do petka

Shutterstock

Torek je postregel z izredno toplim vremenom, v Idriji so termometri pokazali celo 25,3 stopinje Celzija. Nad 25 stopinj se je ogrelo tudi v Volčah pri Tolminu in v Ljubljani za Bežigradom, je na Twitterju zapisala Agencija RS za okolje (Arso). Podobno toplo vreme je pričakovati tudi v sredo, četrtek in petek.

V Volčah pri Tolminu so termometri v torek pokazali 25,1 stopinjo, za Bežigradom 24,5. Podobno toplo je bilo tudi v Litiji (24,4), v Rogaški Slatini, Osilnici in Dolenjem pri Ajdovščini pa so izmerili 24,2 stopinje Celzija. 24,1 stopinjo so izmerili v Bilju in Podnanosu, v Celju in Dobličah pri Črnomlju pa okroglih 24 stopinj. Do 23,9 stopinje pa so se termometri povzpeli v Murski Soboti in Metliki.

Po podatkih Arsa je bilo za ljubljanskim Bežigradom marca le dvakrat doslej malenkost topleje, v Bohinjski Češnjici in Ratečah pa je bilo danes s 23,8 oziroma 21,5 stopinje rekordno toplo. Ponekod so v preteklosti marca sicer namerili tudi okoli 27 stopinj.

Po ponekod precej svežem jutru se je v Babnem Polju in Logatcu po podatkih Arsa ogrelo za celo 23 stopinj, v Idriji, Tolminu in na letališču Jožeta Pučnika pa za 22 stopinj.

Za razliko od včerajšnjega torka pa je bilo pred točno 70 leti vreme oblačno in sveže z nekaj padavinami, večinoma pa se ni segrelo nad sedem stopinj. "Na Komni je bilo zjutraj 4,5 metra snega, na Predelu 335 centimetrov, v Ratečah dva metra, v Logatcu 43 in v Kranju 23 centimetrov," so še spomnili na Arsu.

Podobno toplo vreme je sicer pričakovati tudi v sredo, četrtek in petek. V sredo popoldne bo ponekod pihal veter južne do vzhodne smeri, na Primorskem pa zahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.

Konec tedna prihaja ohladitev

V noči na soboto bo hladna fronta prešla naše kraje, a se bo v soboto še zadrževala nad severnim Sredozemljem. V nedeljo bomo v območju visokega zračnega tlaka. Nato bo nad zahodno Evropo nastal ciklon z vremensko fronto, ki bo v začetku tedna vplivala tudi na vreme pri nas.

V noči na soboto se bodo padavine najverjetneje razširile nad vso Slovenijo. Ohladilo se bo. V soboto bodo padavine hitro ponehale. V nedeljo bo suho in deloma sončno. V začetku naslednjega tedna pa bodo padavine spet verjetnejše, a ne kaže na večjo količino. Dnevne temperature bodo okoli 15 °C.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.