Uredništvo | 21. 3. 2024, 18:14

Janša nagovoril protestnike: "Slovenijo v zadnjih letih prizadeli dve katastrofi - Golob in ujma"

Žiga Živulovič jr./Bobo

Največja opozicijska stranka SDS v središču Ljubljane organizira protestni shod proti vladi Roberta Goloba in trenutnem stanju v državi. 

Zbrane je na Kongresnem trgu malo pred 18. uro nagovoril tudi prvak stranke SDS Janez Janša, ki so ga protestniki pozdravili z glasnimi vzkliki in ploskanjem. Shoda se med drugim udeležujejo tudi poslanci in vidnejši predstavniki SDS, na njem pa ni Anžeta Logarja, ki je organiziral svoj dogodek v Kopru. 

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Danes je Ljubljana kljub dežju zopet slovenska"

"Toliko ljudi, kot se nas je danes zbralo na trgu, je ta trg videl na zadnje v tistih julijskih dneh leta 1988, ko je v Slovenijo prišla slovenska pomlad. Hvala za ta lep prizor. Zbrali smo se zato, ker sta Slovenijo v zadnjih dveh letih prizadeli dve katastrofi. Ena je bila ujma lanskega avgusta, druga je bila Golobova vlada 1. Junija 2022," je med drugim dejal. 

“Katastrofa je naplavila vladavino nesposobnih," je tudi dejal Janša.

“Katastrofa je naplavila vladavino nesposobnih," je tudi dejal Janša.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Janša o tem, da si vladajoči prisvajajo državo

"Namesto da bi ob silni večini, ki jo imajo v državnem zboru, odgovorno upravljali z državo, so vladanje razumeli kot prisvajanje te države. Ponavljajo pristope, ki smo jih v Sloveniji deloma že videli, in pristope, ki so danes značilnost svetovne levice. Ta se je včasih borila za delavce, danes pa le še za lastne žepe in ilegalne migrante," je povedal.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Opozoril je, da se pred "našimi očmi dogaja kraja vesoljskih razsežnosti", Golobovi vladi pa sporočil, da ne bo vedno na oblasti in da bo morala vrniti vse, kar je bilo ukradeno.

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Predvsem pa je ta politična katastrofa naplavila vladavino nesposobnih," je še dejal Janša, ki meni, da predstavniki Golobove vlade "na dan storijo več neumnosti, kot si jih lahko zapomnimo."

Na terenu je tudi ekipa N1, ki spremlja dogajanje v živo. Več TUKAJ.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol