16. 11. 2020, 18:12 | Vir: STA

Janša: Z veseljem bomo čestitali naslednjemu predsedniku ZDA, a volitve še niso končane

STA

Z veseljem bomo čestitali tistemu, ki bo izvoljen za naslednjega ameriškega predsednika, je v odgovoru na poslansko vprašanje danes dejal premier Janez Janša. Poudaril je, da Slovenija goji dobre strateške in partnerske odnose z ZDA ne glede na to, katera administracija je na oblasti. Ob tem je opozoril, da volitve še niso končane.

"Slovenija goji dobre strateške in partnerske odnose z ZDA ne glede na to, katera administracija je na oblasti. V vseh vladah, ki sem jih vodil, je bilo tako in tako bo tudi v prihodnje," je v DZ dejal Janša v odgovoru na poslansko vprašanje Marjana Šarca (LMŠ), ki je premierja spraševal o podpori ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu v luči njegovega podcenjevanja nevarnosti koronavirusa.

Poudaril pa je, da so volitve končane takrat, ko druga stran prizna poraz ali ko razglasijo uradne rezultate. "Vse tisto prej je pač politika. Nekateri so se odločili, da bodo sledili medijskemu valu, jaz pa sem se odločil nasprotno. Bomo videli, kdo je imel prav, zagotavljam pa vam, da to na odnose med Slovenijo in ZDA v prihodnje ne bo vplivalo," je dejal.

Odnosi bi se lahko po njegovih besedah celo izboljšali, saj so tisti, ki so korakom k vzpostavitvi dobrih odnosov z ZDA v zadnjega pol leta očitno nasprotovali, zdaj spremenili stališče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.