18. 7. 2019, 09:52 | Vir: STA

Japonska: Zaradi domnevno podtaknjenega požara več mrtvih v studiu za animacije!

V domnevno podtaknjenem požaru v znanem studiu za animacije v japonskem Kjotu je danes po navedbah gasilcev umrlo najmanj 24 ljudi, več ljudi je ranjenih. Reševalci še vedno skušajo priti do ljudi, ki so ujeti v trinadstropni stavbi. Med njimi naj bi bili tudi takšni, ki so nezavestni.

Predstavnik gasilcev je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so poleg prvih žrtev dodatno v drugem nadstropju našli smrtno žrtev, še deset ali več pa na stopnicah v drugem nadstropju, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na 24.

Požar gori že nekaj ur. Iz poslopja se vali gost dim. Fasada na eni strani poslopja je povsem črna, je videti na fotografijah. V poslopju naj bi bilo ob izbruhu požara skupno okoli 70 ljudi, poroča japonska tiskovna agencija Kyodo.

Gasilce so o požaru v studiu, ki je v lasti podjetja Kyoto Animation, po telefonu obvestili prebivalci okoli 22.30 po lokalnem času. Povedali so, da so slišali glasno eksplozijo v prvem nadstropju in videli dim, je povedal tiskovni predstavnik gasilcev. Druge priče so govorile o več eksplozijah.

Policija vzrok požara še preiskuje, domneva pa, da je bil podtaknjen. Motiv še ni znan. Predstavnik policije je francoski tiskovni agenciji AFP povedal, da je moški vdrl v studio, polil še neznano tekočino in jo prižgal. Policija je 41-letnika prijela in zaradi poškodb odpeljala v bolnišnico, poročajo japonski mediji.

Javna televizija NHK je poročala, da je okoli poslopja polil tekočino, podobno bencinu, ko jo je prižgal, pa naj bi govoril "crknite".

Iz studia, ki je znan po produkciji številnih znanih televizijskih animiranih serij, animejev, kot sta K-On in The Melancholy of Haruhi Suzumiya, se še niso oglasili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.