25. 1. 2008, 14:00 | Vir: Playboy

Je denar pomemben? Se hecate?!

Uroš Potočnik, Ivana Krešić

Kdo, mislite, lahko brez večjih komplikacij dobi najboljše primerke ženske sorte? Jasno, bogataši. Tisti nedotakljivi frajerji, ki jih vsak dan videvamo kot del zabavnega televizijskega programa. Jet set, A-lista, fantički s pedigrejem. In seveda z zajetnim bančnim računom. Ti zagotovo vsak dan žgejo drugo lepotičko. Pa je to res? Splača se preveriti!

Zgodnja večerna ura, prestižna restavracija v elitnem mestnem hotelu, klasika za boljšo atmosfero in neberljiv jedilnik za najboljšo klientelo. Katere del sta, presenetljivo, ta večer tudi snobovska gospodična in moja malenkost. Tu sva na moje povabilo, ki ga je izbirčna princeska z veseljem sprejela.

Ambient namreč močno sovpada z njeno življenjsko zgodbo, o kateri kar ne preneha tvesti. Dama je namreč menda genetsko zapisana neki strašno gosposki familiji, katere predniki so pred stoletji gomazeli po francoskem dvoru, danes pa nekateri njihovi portreti visijo celo v Louvru. Ja, večerjam s pripadnico modre krvi, ki me sredi tihega ugibanja, čemu služi četrta žlička, zmoti s pojasnilom, da me je njihova družina pripravljena sprejeti medse.

Sledi trenutek tišine. Pomislim, ali se morda v 21. stoletju elitne družine še kar parijo samo med seboj, potem pa sam sebe spomnim, zakaj sem pravzaprav tu.

Razgaljeno premoženje

Življenje multimilijonarja lahko namreč izkusiš le, če ga živiš in preizkusiš na lastni koži. Zato sem oddal vabljiv oglas: »Multimilijonar se želi ustaliti ob lepi mladenki, ki ima dovolj želja, da bi jih jaz, mlad in postaven dedič, lahko izpolnjeval vse življenje.« S tem sem se dvignil nad splošno povprečje in ponudil točno tisto, kar naj bi vsem bogatašem po svetu prinašalo največ posteljne akcije – denar. Natančneje, ogromno denarja. In ker se zdi, da denar izkazuje moč, potem ni hudič, da milijoni ne morejo kupiti tudi sanjske ženske. Ali pa vsaj ošibiti žensko voljo do točke, ko se kar same voljno predajajo.

Da pa bi kar najbolje izpeljal tole tedensko pretvarjanje, sem moral prenoviti tudi osebni inventar, v katerem so po novem tudi elegantne obleke priznanih oblikovalcev, božjastno drage ročne ure, vozni park pa sem nadgradil s športnim mercedesom SL 600, BMW-jem Z8 in najeto belo limuzino. Naj se vidi, če že ne bo trajalo. In naj se tudi vidi, kako te ob vsem tem bogastvu potem obravnavajo ženske. Sodeč po številnih odgovorih na oglas, se mi pomanjkanja akcije ni treba bati. Sploh če pravi: »Odgovorila sem ti, ker si želim najodličnejšega moškega na svetu.«

V živo se mi predstavi kot Brigita, sloka zdravnica, ki jo najspoštljivejša stroka na svetu ne zabava več. Ob kašljajočih in tarnajočih pacientih je zdržala cela tri leta, zdaj pa bi raje uživala v življenju. Očitno na moje stroške. Če imaš res ves denar na svetu, je Brigita morda celo dober ulov. Šur, vse življenje se sicer vozi na partnerjeve stroške, ampak ponuditi ima veliko. Odlična postava, fantastične prsi, načitana, pametna, s smislom za humor. Ko je odpeketala proti veceju, je poznavalsko sukala ritko, da je prikrito strmela vsa restavracija. V postelji je zagotovo divja, sploh ker jo denar očitno zelo vzburja.

Da bi prilil še malo goriva na njeno ognjevito poželenje, ki se stopnjuje izključno takrat, kadar govorim o izmišljeni vili v Španiji, o jahti v Dubrovniku in načrtih za kratko potovanje v Dubaj, jo povabim še na kratko pijačo v izbran lokal zunaj centra mesta. Želim pač, da vidi moj avto, fantastičen mercedes kabrio SL 600, ki se izkaže za točno tisto, kar je pričakovala. Elitna kočija za Brigitine želje po bajnem bogastvu. »Čez vikend se bom verjetno zapeljal do Nice, malo žurat pa v šoping, zdaj ko smo v EU pa to.« Zasvetijo se ji oči. »Tudi jaz se odpravljam tja! Kakšno naključje! Tam imam namreč prijateljico in lahko se srečamo.«

Ja, kakšno naključje – od vseh mest, ki bi si jih lahko izmislil. Pogled skrivoma zatopim v njene prsi, medtem ko ona sreba kozarec perignona in najverjetneje sanja o luksuznem apartmaju v južni Franciji.

In tovrstnih deklin je bilo med ponujenimi največ. Niso iskale le premožnega moškega, iskale so čisto pravega milijonarja, bogataša, ki jih bo popeljal v idilični svet brezdelja, daril, potovanj in hišnih pomočnic. Bile so to ženske, ki so imele odlično finančno zaledje, najverjetneje pridobljeno zaradi lastnih ambicij po bogastvu, a jim ni čisto uspelo pridobiti statusa, ki bi si ga želele. Poslovne ženske, zdravnice, menedžerke, stare od 29 let navzgor in presenetljivo lepe. Nekatere izmed njih so bile ponujene iz druge roke: znani pisatelj mi je recimo na dolgo in široko hvalil svojo še samsko hčerko.

Na prvi pogled to niso bile obupanke, ki so se k oglasom zatekle kot k zadnji možnosti, ampak resne ženske, ki so se brezkompromisno odločile, da bodo imele ob sebi nesramno bogatega moškega. V zameno so ponujale vse: erotične užitke, resno zvezo, romantiko, izpolnjevanje želja, razkritje sorodne duše. To so ženske, ki jih ob standardnih pohodih po mestu in nočnih klub preprosto ne srečaš. Njihovo življenje poteka drugje, z drugimi nameni in drugimi cilji. A zdaj vsaj vem, kje se skrivajo vse te lepotice – škoda le, da jih pri moških primarno mika premoženje. Pa ne tisto med nogami.

Svoji k svojim

Analitično zmenkarjenje nadaljujem s prisrčno visoko blondinko Katjo. Poberem jo v mestnem središču z najeto limuzino pred zavidljivimi zijali in si, medtem ko ona boža usnje na stolih, izmislim, da imam bentleyja arnagea RL v popravilu in da pač nisem mogel svojega osebnega šoferja prikrajšati za ves delavnik plače.

Okno med nama in voznikom je hvala bogu zaprto, sicer pa me Katja zaradi navdušenja tako ali tako ne posluša. To je njena prva vožnja z limuzino, zato iz stranskega stojalca potegnem šampanjec in nazdraviva že na poti v restavracijo. Razlagam ji neresnične zgodbe o Las Vegasu, članstvu v klubu Porsche in konjskih dirkah, ki naju zaposlijo še do konca večerje. Nabaševa se z izborom petih najdražjih jedi, ki jih sicer nisem znal prebrati z jedilnika, so se pa res slastno topile v ustih.

Restavracija stoji ob jezeru, zato se odločiva še za kratek sprehod, ki pa ga prekine klic šoferja iz limuzine. Pove mi, da ima čez uro in pol druge stranke, jaz pa Katji igralsko razložim, da me mora poklicati vsako uro zaradi možnosti ugrabitve. Še sam ne morem verjeti, da je nasedla, a na to pozabim takoj, ko se na zadnjih sedežih prepustiva mečkanju in užitkarjenju ob dodatni penini. Ona pa, medtem ko jo poljubljam po vratu, pogled meče po limuzini in hvali vse, od tapet na vratih do zatemnjenih stekel. Eh, jebat ga, bogataši morajo naklonjenost pač deliti s svojim bogastvom.

Da se isti res najdejo skupaj, mi je dokazala 33-letna Maja, uspešna menedžerka, premožna poznavalka elite, ki tekoče ropota v šestih jezikih in je z večino ambasadorjev na »ti«. Moja fantastična imovina, od avtomobilov do oblek, se ji zdi samoumevna. Maja namreč ne išče moškega, ki bi financiral njeno fantazmo o brezdelju, ampak avtonomna ženska, ki išče sebi enakega partnerja. Definitivno kandidatka, ki lahko uniči mojo pretvezo in ugotovi, da sem zlagan pritepenec, tujek v njihovem socialnem bazenu. Hvala bogu je prezaposlena z razlago svoje nesrečne zgodbe iskanja pravega moškega, ki mora po njenem biti bogat, prijetnega videza, kultiviran in pameten. Ja, takšnih je pa res malo. Kot je posledično očitno tudi malo moških, ki jim ob uspešnejši ženski spolna samozavest ne bi usahnila skupaj z egom.

Zato mi Jasmina, lastnica verige uspešnih parfumerij, kar sama od sebe potarna, da ni seksala že dve leti. Uf, bejba je kot neogrožajoča verzija Kate Beckinsale, a po neki bizarni enačbi ždi v prisilnem celibatu. Jasno, moški blazno slabo obratujemo okoli samostojnih in uspešnih žensk. Borimo se namreč z občutkom, da nimamo dovolj kontrole, in obenem mislimo, da bomo, če bomo naskakovali takšno žensko, le eden izmed njenih neštetih snubcev. In zato fokus raje usmerimo na povprečne bambine, ta nebeška bitjeca pa na koncu sama hlipajo v blazino. Ubožice.

Kako pomemben je res denar?

Po tednu zmenkarskega maratona sem pozabil na izhodiščno sliko, v kateri umetelna blondina sedi v prevelikem avtomobilu ob debelem, plešastem dedcu, iz katerega se cedita švic in denar. Namesto blondinke lahko namreč na tem sedežu sedi katerokoli dekle. Kajti fenomen premožnega moškega privlači vse vrste žensk, od 19-letne lotite do 48-letne računovodkinje, ki se »še vedno počuti mlado«.

Neposredno sicer nobena ne omeni denarja, to bi bilo vendarle prostaško. Še več, pozornost magično preusmerijo na druge, neoprijemljive vrline, s tem pa nesmiselno skušajo dokazati, da ne sodijo med ženske, ki se prostituirajo za denar. Tudi na zmenkih nobena ni vprašala po mojem bogastvu. No, pa saj smo moški isti – če gremo na zmenek z žensko, ki ima ogromne joške, bomo pohvalili njene oči. Zato sem kar sam začel drezati v ta tabu.

»Se ti zdi, da je denar pomemben?« Rjavolasa Nika je zvito odgovorila: »Dokler ga ima človek dovolj, pravzaprav ne.« Navduši me njena preprostost. Je prisrčna študentka in s tovrstnimi moškimi se nikoli ni srečevala, zato ne ve točno, kako naj se z mano vede. Zdaj že zdresiran v protokolu bogataša spretno obvladujem lokacije, naročanje in geste, zato mi ona le sledi. Ne skriva, da jo fascinirajo moje igračke. Vzklikne, ko zagleda poskočnega merdžota, in se zatopljeno zagleda v bleščavega rolexa na roki. Ampak ni naivna. Ve, da si moški v bistvu želimo le dobro telo in dober seks. In posledično zato tudi ve, da lahko s svojim telesom in prelestnim obrazom dobi kateregakoli moškega.

Emancipacija je ženske sicer izolirala iz neposredne odvisnosti od partnerja, jih posadila v lastne kabriolete, jim omogočila lastno kariero z veliko pisarno in lepimi vizitkami ter jim dokončno dovolila, da razmišljajo z lastno glavo. In od sufražetk do danes so ženske tuhtale in delale in na koncu ugotovile, da jim čisto paše, če jih namesto emancipiranega položaja v profesionalnem svetu raje živi žmohtno bogat dedič.

Ko torej z Niko obsediva objeta na zadnjem sedežu in skozi stekleno strešno okno mehko drseče limuzine opazujeva nočno nebo, ji za konec prišepnem: »Nisem milijonar. Vse skupaj sem si izmislil.« »Vseeno mi je,« odvrne. In ta njena mala laž mi je v tistem trenutku končno pomirila dušo.

Znaki, da ima razmerje z vašim denarjem

Recimo, da ste vendarle v tistem srečnem odstotku bogatašev in vam finance ne povzročajo večjih skrbi. Kar pomeni, da lahko ženske, ki jih vozite na zmenke, resno razvajate. Kar sploh ni problem – tako boste le hitreje dosegli želeni cilj. Le vsake toliko časa preverite, ali ni morda bolj kot v vas zaljubljena v vaš denar.

 • Večkrat omeni, kaj vse ji je kupil njen bivši
 • Ja, pred vami je že imela podobnega reveža. Njena visoka cena za seks je fanta #1 prisilila v nakup božanskih daril. In s tem, ko vam omeni, kaj točno je dobila v dar, pričakuje, da se boste vi izkazali še veliko bolje.
 • Vsem ljudem omeni vaše premoženje
 • Vse njene prijateljice že vedo, kateri avto vozite, koliko nepremičnin si lastite,
 • katero uro nosite, kje kupujete obleke in katere pomembne ljudi poznate.
 • In veste, da ženske prijateljicam najprej povedo, katere so vaše najboljše vrline.
 • Pogovori o počitnicah so strašljivi.
 • Bliža se ta ali oni dopust in začneta se pogovarjati, kam jo bosta mahnila na počitnice. Vi imate v mislih romantično stiskanje in maratonski seks, ona pa vam predlaga potovanja po elitnih evropskih hotelih in luksuzno čezoceansko križarjenje.
 • Ne pozna izraza »ne, draga«
 • Najprej jo je zalagal bogati očka, potem pozerski fant in zdaj ste na vrsti vi.
 • Mala princeska je vajena crkljanja, in to visokoproračunskega. Pričakuje, da boste ustregli vsaki njeni želji in zato redno tarna, kadar je že »dolgo« niste kam peljali.
 • Nikoli se ne ponudi, da bi plačala.
 • V njeni glavi imate itak toliko denarja, da se ji zdi popolnoma nesmiselno vleči ven denarnico za tistih nekaj tisočakov. Kar pomeni, da vas in vaše bogastvo že jemlje za samoumevno. Ko vas zmoti, je prepozno.

 

Onkraj bogatunskih halucinacij

Če si reven, pardon, v finančnem deficitu, potem moraš biti res hudimano privlačen, če želiš še kdaj kakšni ženski zlesti v hlačke. Cekini danes cingljajo glasneje kot kdajkoli.

In moški v večnem iskanju seksa razmetavamo z njimi, kot da rastejo na drevesih. Kajti ko berete tale članek, zagotovo kje vsaj eno dekle pije pijačo na njegov račun, druga hrusta večerjo, ki jo bo pokril njegov zlati american express, tretja pa umetelno omedleva v fascinaciji nad novim kosom nakita, ki ga je sponzorirala njegova zadnja plača. Ja, za trenutek se zazdi, da moramo imeti moški za kritje lova na ženske odprt poseben račun. A upanje vseeno ostaja tudi za bolj skromne. Z malce igre, spretnosti in strategije lahko namreč kaj sočnega ujamete tudi na prazen trnek.

Materialni svet materialnih deklet

Tako kot verjetno vsi moški tudi sam preziram romantične komedije. Razlogov za gnev je več, a če vseeno želimo potegniti iz teh obscenih puhlic neko uporabno dejstvo, lahko rečemo, da je očitno res najpomembnejše tisto, kar se skriva za fasado. Hej, če Hollywood tako pravi, potem zagotovo drži. In ker zavidljiv odstotek feminilne populacije religiozno spremlja dotične filme, mora torej zanesljivo držati, da so humor, prijaznost in pozornost pred debelo denarnico. Ergo, bejbe padejo tudi, če si revež. Ključ je seveda v kompenziranju.

Na kraju dogodka igrata vodilno vlogo komunikativnost in šarm, za ozadje pa je nujna pravilna izbira oblačil (modno, a poceni) in dodatkov (dober zadah, recimo). Pozabite na strogo eleganco in aristokratsko afnanje. Vžgati bi moralo namreč, da ste »normalni«, sproščeni, urejeni in predvsem zabavni. Za bonus pa kakšna opojna dišava in zvrhan koš optimizma. Takšna neusmiljena kombinacija bi morala brez problema zasenčiti praznino v denarnici.

Ta moj nekam sumljivo majavi teorem sem se odločil preveriti v finem nočnem lokalu, kamor svoje aerobične riti nosijo na ogled najizbirčnejše damice – tiste, pri katerih je ponudba precenjene pijače (čeprav so dame, se vseeno vedno opijanjajo z najostrejšimi špiriti) skorajda obligatorna. Prav zato so, tako kot tudi ta večer, strateško pozicionirane ob šanku. Da ti namignejo, če slučajno pozabiš.

Da ne bi izgubljal dragocenega časa, se brez vsakršnega obotavljanja prerinem do izbrane lepotice. Vse na njej kriči materializem. Oblečena je serijsko kot vsaka druga lolita, v oprijet džins, majčko z dekoltejem, v tako visoke petke, da se mora držati za rob šanka, na obrazu pa ji počiva skrbno izbran kolaž filmskih ličil. Čeprav postavljena v vlogo plena, podtalno pravzaprav lovi ona. Pogled ima ignorantsko usmerjen v daljavo, kot da vsak čas pričakuje, da ji bo nekdo pomahal, čeprav s kotički očes prav dobro zaznava plenilce v neposredni bližini. Med drugim seveda tudi mene. Da bi se kar čim laže izognil vsakršnemu strošku, se odločim, da postavim na ogled preostale vrline. Recimo spontano komunikativnost:

»Torej, česa danes še nisi slišala?«

V glavi je to zvenelo veliko bolje.

»Prosim?«

Zavoljo plodnosti humorne opazke elaboriram: »Komplimenti in ceneni uvodni komentarji. Najbrž veš že vse.«

Padeva v trivialen pogovor. Izvem, da ji je ime Anja, potem pa se skrbno izogibam vseh tematik, kjer bi bilo treba omeniti denar. Obdelava glasbo, alternativne lokale, izobrazbo in končava pri službi. Zlažem se ji, da je nimam. Da sem študent, ki se prebija z mizerno štipendijo in občasno asistenco staršev.

Ko me pobara še po ambicijah, ji povem, da so najbolj pomembni izobrazba, znanje in raziskovanje. Denar ni pomemben, če le lahko nadgrajujem svojo stroko, ki pa že sama po sebi ni dobičkonosna. Na obrazu ji preberem vidno neodobravanje, zato hitro obrnem fokus nanjo. Ugotovim, da je prav tako študentka, z občasno hobi zaposlitvijo v očetovi odvetniški firmi. In plača? Ah, očka ji daje toliko, kolikor pač potrebuje, dokler ne konča fakultete. Srčkano.

Nekje sredi te odvetniške blamaže naju zmoti zame naključni tip, ki Anji takoj pade v objem. Pričneta se obkladati s komplimenti in za trenutek ne vem, kdo si koga bolj želi pokavsati. Ko odide, me Anja informira, da je dečko sin premožnega direktorja nepremičninske agencije, da mu starši vsake pol leta kupijo nov avto po njegovi izbiri, da se oblači strogo le v svežo kolekcijo Versaceja in Armanija, da ima kar dve stanovanji in da mu v življenju sploh ne bo nikoli treba delati. Stanovanji namreč oddaja, sam pa živi pri starših. Anja po tej obnovi zaljubljeno utihne in se zamisli. V glavi je verjetno že na izmišljeni poroki z g. Nepremičnino, oblečena v diamantno poročno obleko, v roki pa drži cvetlični šopek, narejen iz denarja.

Da jo kar čim hitreje odklopim od bogatunskih halucinacij, ponovno zaženem svoj šarm. Hitro zapadeva v pogovor, in čeprav že malce nestrpno trka s praznim kozarcem ob šank, poskušam to ignorirati. Zamotim jo z mnenji o malih razvadah in predlagam intimnejše snidenje ob kavi. Ko že skoraj pričneva premlevati to opcijo, Anja nenadoma obnemi. Zagleda se nekam za mojo ramo, in ker vem, da je njena pozornost že spet odtavala, opazno zavijem z očmi.

»A veš, kdo je ob šanku!?« me skoraj evforično vpraša.

»Ekhm, Brad Pitt?« cinično dodam in skomignem z rameni.

Pouči me, da je v klubu danes tudi znani kapitalist, sicer vsestranski podjetnik, v bistvu pa visokoprofilni mafijec z nagnjenji k plehkim babam in fantastičnim avtomobilom. Anja kar zavre, ko ga zagleda. Pred časom se je namreč z njim pogovarjala in dedec ji je namignil, da mu je všeč. In zdaj upa, da jo bo vsaj pozdravil. Žalostno. Zato le stremi vanj in čaka, da ji bo vrnil pogled. Ko on, objet z dvema joškaricama, nevedno odstopiclja mimo upajoče Anje, se ji obraz vidno povesi.

Potrpežljivo še zadnjič nadaljujem pogovor v upanju, da bo končno dojela, da denar vendarle ni ključ do sreče. Oziroma, v mojem primeru, spalnice. Spretno jo začnem zabavati z dobronamernimi šalami in vendarle dobim njeno telefonsko. Povabim jo še na ples, in ko se zdrgneva na dva odlična r’n’b komada, ji prišepnem, da se kmalu slišiva, in izginem v gužvo. Zaključek je zadovoljiv. Večer je uspel brez izkazovanja finančnih bonitet, čeprav ne dvomim, da se ne bi z malce denarne vzpodbude končal že prej. In najverjetneje ugodneje.

Zmenek na drobno

Predvidevam, da je vajena povabil v razne precenjene restavracije in pričakuje tovrstno hranjenje tudi tokrat, zato jo nalašč povabim le na kavo in tortico. Predrzno ji še svetujem, naj se nikar ne obleče preveč fino, ker to ni takšne sorte prostor. Ampak vsaj kava je še vedno postrežena po normalni ceni, tortice so odlične, v lokalu pa tudi ne srečaš ljudi, v katere si se zaletaval v nočnem klubu.

Z Anjo se hvala bogu zelo dobro ujameva. Po kavi sam naročam kozarce vode in ona mi v tem zvesto sledi. Čeprav se zasediva za več kot dve uri, je račun minimalen. Intenziven pogovor in iskanje stvari, ki jih oba obožujeva, naju kmalu zlakotita. Anja začne naučeno naštevati neke dolgočasne, a najverjetneje drage restavracije, zato jo kar hitro ustavim in predlagam bližnji lokal s hitro hrano. Sprva se ideje otepa z razlogi o nezdravi hrani, a jo prepričam z banalno vzpodbudo, da se danes lahko malce razvaja. In tako se za ceno enega študentskega bona oba najeva veliko bolj, kot bi se, če bi še dve uri čepela v fini oštariji.

Večer skleneva z romantičnim sprehodom po nočnih ulicah utišanega mesta vse do njene domače hiše, ki že meji na resno vilo. Pred slovesom sem prvič začutil, da mi je morda vendarle uspelo prebiti materialistični oklep lepe Anje. Ko je priznala, da se je imela čudovito, sem si po tihem čestital. Konec večera je zaznamoval vzburjajoč poljub. Ni tako slabo za nekoga, ki nima bentleyja in zlate kreditne kartice.

Ko denar ni več sveta vladar

Čez tri dni bi rad test končal. Ker vem, da ima rada filme, se odločim, da namesto kina izvedeva kar filmski večer pri meni doma. Prepričam jo z odlično izbiro filmov, za katere vem, da si jih želi videti, za prigrizek pa pripravim le nekaj slanih malenkosti in steklenico relativno poceni, a dobrega vina. Ker mi kljub temu, da želim z njo le dokazati neko teorijo, ni več čisto vseeno, kakšen vtis bom naredil.

Ob prihodu me preseneti. Prišla je oblečena v udobne športne hlače, s spuščenimi lasmi in minimalno naličena. In presenetljivo je takšna veliko prikupnejša. V pogovoru ugotovim, da so se zadeve resnično obrnile. Zaupa mi, da se z menoj počuti bolj sproščeno, da se ji ni treba kar naprej pretvarjati in paziti na vsak korak. Pomislim, da je življenje z mafijci verjetno res bolj napeto, in ji ponudim kozarec vina. Skupaj ugotoviva, da moški s pretiranim izkazovanjem denarja najverjetneje prikrivajo kakšno hudo motečo hibo.

S tem v mislih se oba prešerno nareživa, jaz pa pri sebi potrdim začetno hipotezo. Prevlada šarma, humorja, sproščenosti in zaupljivega pogovora je premagala njeno stremljenje po denarju. Zavedam se, da je to zagotovo le kratkoročna zmaga, saj nihče ne želi živeti z luzerjem. A prepričal sem se, da je tudi najizbirčnejše bambine mogoče ujeti na kaj drugega kot le na premoženje. In spet se lahko vprašamo, kaj potem res še ostane velikim!

Kako jo navdušiti brez večjih stroškov?

Če ne želite, da bi imeli v zmenkarijah enako število ničel kot na bančnem računu, potem boste morali poskrbeti, da se bo dekle navkljub vašemu denarnemu primanjkljaju (bodisi revščini bodisi škrtosti) imelo božansko.

 • Videz

Poskrbite za garderobo in splošen videz. Žal ni denarja, ki bi vas lahko rešil, če dekle na vas kdaj ujame slab zadah ali smrad po neumitem. Zato najprej poskrbite, da bo prvi vtis kar se da brezmadežen.

 • Pozornost

Ko začnete pogovor, ji ves čas posvečajte vso svojo pozornost. Ignorirajte okolico in pogled zadržujte na njenem obrazu. Če imate težave z uhajanjem pogleda, si recimo v restavraciji izberite sedež, ki je obrnjen proti steni.

 • Tista druga darila

Ženske obožujejo darila. A jih bolj cenijo glede na njihov namen kot pa na ekonomsko vrednost. Ne pozabite torej na tista 'druga darila': vaš čas, razumevanje in dober seks. Saj veste, najboljše stvari v življenju so zastonj.

 • Romantika

Tako kot to počnejo v filmih: večerjo skuhajte doma, na mizo postavite svečo, spustite primerno glasbo in ji podarite vrtnico. Vse skupaj vas stane manj kot večerja v resni restavraciji. Pa še spalnica je bliže.

 • Pravilni izbor

Ko vabite na zmenek, jo povabite na vam znani kraj, da vas račun ne bo presenetil. Ko naročate vino, naročite drugo najcenejše – ona bo mislila, da veste, kaj počnete, pred natakarjem pa ne boste delovali kot najbolj poceni cucek.

TEKST: Darjo Hrib

FOTO: Uroš Potočnik, Ivana Krešić

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.