R. K. | 17. 3. 2022, 15:17

Umetnik, ki je iz človeškega okostja izdelal kitaro, je zdaj ustvaril TO

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kitara je nastala iz posmrtnih ostankov njegovega strica, tokrat pa je navdih za ''umetnino'' našel pri bobnarju legendarne svetovne skupine. Vas zanima katere?

Floridski glasbenik, znan pod umetniškim imenom Prince Midnight, ki je pred časom pritegnil pozornost z bizarno električno kitaro, je lani novembra presenetil z novo bizarno umetnino – povsem funkcionalno straniščno školjko, oblikovano po podobi Larsa Ulricha, bobnarja težkometalne skupine Metallica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Midnight (@princemidnightx)

Prince Midnight je sicer postal znan po umetniški akciji, ki je zaradi bizarnosti postala viralna. Iz okostja – šlo naj bi za posmrtne ostanke njegovega strica – je izdelal kitaro.

Stranišče v obliki Larsa Ulricha je umetnik izdelal v sklopu projekta Hellmouth Plumbing Supply, v katerem se je sprva ukvarjal z izdelovanjem butičnih poslikanih straniščnih desk. Izdelano je iz gline, umetnik pa ga je že v decembru postavil na ogled v enega izmed floridskih koncertnih prizorišč.

Lars Ulrich

Lars Ulrich

Profimedia

Skulptura bo dobila svoje mesto tudi v muzeju. Prince Midnight je namreč sporočil, da je stranišče podaril floridskemu podjetju Ripley Entertainment, ki ga bo kmalu poslalo v svoj muzej Ripley's Believe It or Not! v Kopenhagnu na Danskem, od koder sicer prihaja tudi sloviti bobnar, ki je navdihnil umetnino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Midnight (@princemidnightx)

Ripley's Believe It or Not! je sicer franšiza muzejev, ki razstavljajo nenavadne, bizarne predmete. Prvi muzej je pod imenom Ripley's Odditorium leta 1933 ustanovil Robert Ripley, ameriški risar in ljubitelj vsega, kar je imelo pridih nenavadnega. Muzej je kmalu začel beležiti veliko obiskanost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord