11. 3. 2022, 16:24 | Vir: STA

Putin: "Prišlo je do določenih pozitivnih premikov"

profimedia

"Prišlo je do določenih pozitivnih premikov, so me obvestili naši pogajalci," je Putin povedal na srečanju z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v Moskvi.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je Putin je Lukašenku zagotovil, da ga bo obveščal o poteku pogovorov, ki bi naj sedaj potekali že skoraj na dnevni ravni. Doslej so bili sicer opravljeni trije krogi pogovorov v Belorusiji, v četrtek pa sta se na diplomatskem forumu v Turčiji sestala še zunanja ministra obeh sprtih držav. Doslej sta se državi sicer uspešno dogovorili zgolj o vzpostavitvi humanitarnih koridorjev za evakuacijo civilistov iz obleganih ukrajinskih mest, vendar je kasneje prihajalo do medsebojnega obtoževanja o blokadi evakuacije.

V Kremlju sicer ne izključujejo možnosti srečanja Putina in ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, a mora biti srečanje temeljito pripravljeno, da bi dalo rezultate. Ruski tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je sicer poudaril, da morajo pred morebitnim srečanjem obeh predsednikov svojo nalogo opraviti delegacije in ministri, da bi lahko bili doseženi rezultati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord