18. 2. 2020, 10:27 | Vir: STA

Jeff Bezos za boj proti podnebnim spremembam 10 milijard dolarjev

profimedia

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos, ki je v peterici najbogatejših Zemljanov, bo za boj proti podnebnim spremembam namenil 10 milijard dolarjev, je v ponedeljek sporočil več kot 1,4 milijona sledilcem na Instagramu. Ustanovil bo fundacijo Bezo Earth, saj je prepričan, da so podnebne spremembe največja grožnja našemu planetu.

Bezos namerava s skladom financirati raziskovalce, aktiviste in nevladne organizacije, vendar pa podrobnosti o tem, kdo bo prejel denar, še ni razkril, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Lahko rešimo Zemljo. Vendar moramo ukrepati skupaj, od velikih do malih podjetij, držav, organizacij in posameznikov," je zapisal v objavi, pri kateri je dodal fotografijo Zemlje iz vesolja.

Že v preteklosti se je Bezos zavezal, da bodo njegova podjetja upoštevala dogovorjeno v pariškem podnebnem sporazumu in zmanjševala izpuste, čeprav je ameriški predsednik ZDA Donald Trump odstopil od sporazuma.

Bezos se je sicer v preteklosti namreč večkrat soočil z očitki, da premalo namenja v dobrodelne namene, kar je v zadnjih letih spremenil, saj je povečal donacije za izobraževanje in brezdomce.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord