14. 1. 2021, 14:39

Jelko Kacin z mesta vladnega govorca na mesto koordinatorja množičnega cepljenja

Nebojša Tejić/STA

Jelko Kacin ne bo več vladni govorec za covid-19, saj ga je vlada imenovala za državnega sekretarja v premierjevem kabinetu. Vladni govorec se bo tako preizkusil v novi vlogi koordinatorja množičnega cepljenja in skrbel za izmenjavo informacij in podatkov o cepljenju.

Jelko Kacin, ki je od marca opravljal vlogo vladnega govorca za covid-19, tako postaja del Nacionalnega inštituta za javno zdravje, po poročilu seje vlade poročajo slovenski mediji.

Kacina bo na mestu uradnega govorca začasno nadomestila Maja Bratuša.

Kacin bo skrbel tudi za tekočo izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami vlade in institucijami EU. Tehnične pogoje za njegovo delo bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Zakon o vladi določa, da lahko vlada na predlog premierja ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga premierju ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Vlada je sprejela tudi spremembo sklepa o imenovanju koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve, s katero so na predlog kabineta predsednika vlade v odboru razrešili Niko Dolinar Divjak, namesto nje pa so za članico imenovali Andrejo Valič Zver, pa še poroča STA.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.