18. 9. 2018, 11:15 | Vir: STA

Jezikovni tečaji za socialno ogrožene študente!

Profimedia

Fundacija Študentski tolar, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije univerze (ŠOU) v Ljubljani, je razpisala subvencionirane jezikovne tečaje za socialno ogrožene študente. Tako bo 70 študentov članic ŠOU v Ljubljani omogočila tečaj tujega jezika, za katerega bodo morali doplačati le 30 evrov. Študenti bodo lahko izbirali med 30 tečaji.

Študenti bodo lahko izbrali kateri koli tečaj, ki ga ponuja Zavod ŠOLT in ga bodo pričeli izvajati med 10. oktobrom in 11. decembrom letos. Razpis bo trajal do porabe sredstev oziroma najpozneje do 5. oktobra, so navedli na spletni strani fundacije, kjer so razpis tudi objavili. Študent se lahko na tečaj prijavi že preden prejme odgovor fundacije.

"Pravica do subvencioniranega intenzivnega jezikovnega tečaja se lahko dodeli osebam, ki imajo v študijskem letu 2017/18 ali v študijskem letu 2018/2019 status študenta na katerem koli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju," so še pojasnili na fundaciji.

Do subvencioniranega tečaja bo upravičenih prvih 70 prosilcev, ki bodo pri točkovanju na razpisu dosegli vsaj 32 točk. Kot so navedli v razpisu, bodo prednost imeli tisti študenti, ki te ugodnosti v zadnjih dveh letih še niso koristili.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec