28. 2. 2024, 22:31 | Vir: STA

Biden po zdravniškem pregledu: "Zdravniki so mi rekli ..."

Profimedia

Ameriški predsedniki morajo vsako leto na zdravniški pregled, izvidi pa morajo biti javni.

Ameriški predsednik Joe Biden je bil dobro razpoložen po zdravniškem pregledu v vojaški bolnišnici Walter Reed pri Washingtonu. Pred novinarji se je pošalil, da so mu zdravniki rekli, da je videti premlad za svoja leta. Bolj resno je zatrdil, da se od lanskega pregleda ni spremenilo nič. Bidnovi izvidi naj bi bili objavljeni v kratkem. Po lanskem pregledu je zdravnik Kevin O'Connor sporočil, da je predsednik Biden zdrav in vitalen 80-letnik, ki lahko uspešno izvršuje dolžnosti predsednika ZDA.

Profimedia

Danes 81-letni Biden v času kampanje za drugi predsedniški mandat sproža zaskrbljenost med demokrati zaradi pogostega spotikanja in občasnih zmedenih izjav. Skrbi pomanjkanje njegovih intervjujev, čeprav je v ponedeljek nastopil na komičnem večernem pogovornem šovu Late Night with Seth Meyers v New Yorku, kjer se je šalil, da je "tisti drugi" veliko hujši.

Profimedia

Mislil je na 77-letnega bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, s katerim se bo novembra najverjetneje spet pomeril za položaj predsednika.

Tudi Trump je začel mešati osebe, kot na primer svojo nasprotnico v tekmi za republikansko nominacijo Nikki Haley in nekdanjo predsednico predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi.

Vendar pa Trump ponavlja, da je odličnega zdravja in da je opravil tudi kognitivni preizkus, rezultati pa naj bi bili izjemni. Podrobnosti Trumpovega zdravniškega pregleda niso znani, ker ni predsednik in mu jih ni treba objaviti.

Biden se je nedavno ostro odzval na komentar posebnega tožilca, ki ga je sicer opral krivde v preiskavi odtujitve dokumentov iz Bele hiše, vendar dodal, da je Biden dobronamerni starček, ki pozablja stvari. Od takrat pa je začel na račun skrbi o svoji starosti raje zbijati šale in pred kratkim je spravil v smeh donatorje v Kaliforniji, ko je v odzivu na citirane misli grškega antičnega filozofa Aristotla dejal, da ga je osebno poznal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol