6. 6. 2020, 12:29 | Vir: STA

Joe Biden ima dovolj delegatskih glasov za demokratsko nominacijo za predsedniške volitve

profimedia

Bivši ameriški podpredsednik Joe Biden je sporočil, da si je zagotovil dovolj delegatov za demokratsko nominacijo za predsedniške volitve, ki bodo novembra letos. Biden bo protikandidat sedanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.

"Ljudje, danes sem si zagotovil podporo 1991 delegatov, ki so potrebni za osvojitev demokratske nominacije. Vsak dan bom izkoristil za boj za vaše glasove, tako da bomo skupaj zmagali v bitki za dušo tega naroda," je na Twitterju v petek objavil Biden.

Dodal je, da si bo kot predsednik prizadeval poenotiti državo po letih polarizacije v Trumpovem mandatu. 77-letni Biden, ki je bil ameriški podpredsednik v času Trumpovega predhodnika Baracka Obame, je izpostavil tudi krepitev gospodarstva ter boj za enake možnosti.

Biden je sicer po tistem, ko je aprila letos iz tekme za demokratsko nominacijo odstopil Bernie Sanders, edini kandidat za demokratsko nominacijo. Na začetku se je zanjo skupno potegovalo več kot 20 kandidatov.

V ameriških zveznih državah Indiana, Maryland, Montana, New Mexico, Pennsylvania, Rhode Island in Južna Dakota ter v prestolnici Washington so v torek, sredi epidemije covida-19 in protestov proti rasizmu in policijskemu nasilju v ZDA, potekale strankarske volitvah demokratskega predsedniškega kandidata. Naslednje so napovedane za 9. junij v Georgiji in Zahodni Virginiji. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.