13. 3. 2021, 19:44 | Vir: STA

Jordanski minister za zdravje odstopil, ker je v eni od bolnišnic zmanjkalo kisika

profimedia

V jordanski bolnišnici je danes umrlo sedem bolnikov s covidom-19, ker je na oddelku intenzivne nege zmanjkalo kisika. Zaradi tragičnega incidenta je odstopil minister za zdravje Nazir Obiedat.

Pred bolnišnico v mestu Salt zahodno od prestolnice Aman se je zbralo več sto ljudi, ki so protestirali zaradi smrti bolnikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Jordanski minister za zdravje je sporočil, da je v bolnišnici med 6. in 7. uro zjutraj za skoraj eno uro zmanjkalo kisika, kar je verjetno privedlo do smrti šestih bolnikov. Lokalni mediji so kasneje poročali, da je umrl še sedmi bolnik. Vse žrtve so bile starejše od 40 let.

"Kot minister za zdravje prevzemam polno moralno odgovornost za to, kar se je zgodilo, in sem premierju podal odstop," je sporočil Obiedat.

Tiskovni predstavnik vlade je sporočil, da je premier Bišer al Kasavneh tudi sam zahteval ministrov odstop.

Jordanski kralj Abdulah II. je po tragičnem dogodku obiskal bolnišnico v Saltu in zahteval odstop njenega direktorja, poročajo tamkajšnji mediji. V bolnišnici se je sicer zdravilo okoli 150 bolnikov s covidom-19.

V Jordaniji v zadnjih tednih narašča število okužb z novim koronavirusom. Od začetka epidemije so potrdili več kot 460.000 primerov okužbe in več kot 5200 žrtev covida-19.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.