8. 7. 2023, 17:09 | Promocijska objava

JULIJA NE ZAMUDITE

Andrej Grilc

V okviru 35. Mednarodnega festivala Imago Sloveniae se bodo julija zvrstili številni izvrstni koncert, ki so za obiskovalke in obiskovalce brezplačni. 

Ne zamudite naslednjih vrhuncev sezone:

Nedelja, 9. julij 2023, ob 20.30

promocijska fotografija

Občinski park, Gorica, Italija
BORDERLESS QUARTET (Slovenija, Italija)
Andraž Golob, klarinet
Stefano Mesaglio, violina
Erica Piccotti, violončelo
Nejc Kamplet, klavir

V okviru novega Festivala prečkanja – sconfinamenti, ki poteka pod pokroviteljstvom klavirskega mojstra in ambasadorja Evropske prestolnice kulture GO! 2025 Alexandra Gadjieva, bodo v nedeljo, 9. julija, ob 20.30 v Občinskem parku v Gorici v duhu povezovanja in brezmejnosti zaigrali štirje vrhunski mladi glasbeniki iz Slovenije in Italije. Izvedli bodo Kvartet za konec časa priznanega francoskega skladatelja Olivierja Messiaena (1908—1992).

Koncert bo potekal v sodelovanju z Občino Gorica in Glasbeno matico Furlanija - Julijska krajina.

Vstop prost.

Ponedeljek, 10. julij 2023, ob 20.30

promocijska fotografija

Mestni muzej Ljubljana
APERTA TRIO (Slovaška)
Ronald Šebesta, klarinet  
Jozef Lupták, violončelo
Nora Skuta, klavir

Festival Spectrum, Mednarodni festival Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani v ponedeljek, 10. julija, ob 20.30 v Mestnem muzeju Ljubljana pripravljajo koncert izvrstne slovaške komorne zasedbe Aperta Trio. Sestav je izšel iz zasedbe Opera Aperta Ensemble, ki se je na Slovaškem proslavila s svežim dramaturškim pristopom in izredno kakovostnimi interpretacijami. Vsestranski mladi člani zasedbe so težili predvsem k sodobni glasbi, vpliv bolj izkušenih članov pa je program prizemljil v klasicistično-romantično tradicijo. Tem vodilom ostaja zvest tudi Aperta Trio, ki nadaljuje z inovativnim stapljanjem velikanov klasicizma in manj znanih sodobnih skladateljev.

Brezplačne vstopnice, ki jih obiskovalcem velikodušno poklanjajo Adria Media Ljubljana, GenLan in Essai & Acai, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.

Petek, 14. julij 2023, ob 20.30

promocijska fotografija

Gornji trg, Ljubljana
HOME RUN
Lenart Krečič, saksofon
Teo Collori, kitara
Tonč Feinig, klaviature
Gašper Bertoncelj, bobni

Na petkovem JAZZ ODRU, ki ga že 18. leto zapored organizirata Ustanova Imago Sloveniae in Staroljubljanski zavod za kulturo, bo v prijetnem urbanem ambientu ljubljanskega Gornjega trga 7. julija ob 20.30 adut tenor slovenskega saksofonizma Lenart Krečič predstavil svež album svojega novega kvarteta slovenskih velikanov jazza Home Run s kitaristom Teom Colorijem, klaviaturistom Tončem Feinigom in bobnarjem Gašperjem Bertoncljem.

Vstop prost. 

Sreda, 26. julij, ob 20.30

promocijska fotografija

Mestni muzej, Ljubljana
VEČER PRI MADEMOISELLE ROLAND
Davide Vecchi, koreografija in ples
Annalisa Pappano, pardessus de viole, dessus de viole, viola da gamba
Eva Fürtinger, pardessus de viole, dessus de viole, viola da gamba
Giuliano Eccher, viola da gamba
Marianna Bisacchi, čembalo

Večkrat nagrajeni Davide Vecchi z mednarodno zasedbo vrhunskih glasbenikov Artsemble pripravlja poseben plesno-glasbeni dogodek koncipiran okoli umetnosti Velikega stoletja (Grand Siècle), ki se poklanja pevki in plesalki Marie-Anne Roland. Gospodična Roland je bila članica francoske Kraljevske akademije in se je, kot poroča Tilton du Tillet v Francoskem Parnasu leta 1732, »odlikovala po plemenitosti in gracioznosti svojega plesa.« Program je oblikovan kot namišljen glasbeni večer pri plesalki doma z dvornimi glasbeniki. Plesi so rekonstruirani iz koreografskih zgodovinskih virov.

Brezplačne vstopnice, ki jih obiskovalcem velikodušno poklanjajo Adria Media Ljubljana, GenLan in Essai & Acai, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.

Ponedeljek, 31. julij 2023, ob 20.30

Lucia Jerman

Mestni muzej Ljubljana
KONCERT V SPOMIN BRATOMA LORENZ – DESET LET TRIA RÊVERIE
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo
Tanja Činč, klavir 

S koncertom se Ustanova Imago Sloveniae in Zavod za staroljubljansko kulturo poklanjata spominu bratov Lorenz, obenem pa slavita deseto obletnico delovanje Tria Rêverie, Primož in Tomaž Lorenz sta vsak posebej zaznamovala tako Ustanovo Imago Sloveniae kot zasedbo Trio Rêverie, zato je kar najbolj primerno, da se spomin nanju počasti z njihovim koncertom. V desetletju delovanja so se članice tria iz nadarjenih mladih glasbenic razvile v zrele umetnice z mednarodnimi karierami. Posebej za to priložnost sta Ustanova Imago Sloveniae in Staroljubljanski zavod pri skladateljici Klari Mlakar naročila avtorsko skladbo, ki bo na koncertu izvedena krstno. Mlada skladateljica v svoji glasbi raziskuje človeški glas, zmožnosti glasbil in subtilne glasbene strukture. 

Več o programu si lahko preberete na spletni strani Ustanove Imago Sloveniae.