5. 7. 2020, 09:55 | Vir: STA

K rekordnemu dnevu po številu okužb na svetu največ prispevali ZDA, Brazilija in Indija

profimedia

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v soboto sporočila, da so v svetu v zadnjem dnevu zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom od razglasitve pandemije. Potrdili so 212.326 novih primerov, in sicer največ v ZDA, Braziliji in Indiji.
 

Zaradi novega koronavirusa je doslej umrlo več kot pol milijona ljudi, in sicer 523.000, potrjenih primerov covida-19 v svetu pa je skoraj 11 milijonov, je sporočila WHO.

Od tega so skoraj polovico novih primerov okužb potrdili v ZDA in Braziliji, kjer so zabeležili 53.213 oziroma 48.105 okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem je WHO zabeležila največji dnevni porast okužb 28. junija, ko so jih potrdili pri 189.077 osebah.

WHO je tudi sporočila, da ustavlja raziskave, s katerimi so hospitalizirane paciente s covidom-19 zdravili z antimalarikom hidroksiklorokinom v kombinaciji z zdravilom, s katerimi zdravijo obolele z virusom hiv, lopinavirom/ritonavirom, potem ko je bilo potrjeno, da nista uspela znižati smrtnosti pri pacientih.

Vmesne raziskave kažejo, da hidroksiklorokin in lopinavir/ritonavir prispevata malo ali nič k zmanjšanju smrtnosti hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v primerjavi s standardno oskrbo, je v izjavi zapisala WHO. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.