9. 12. 2020, 19:58 | Vir: STA

Kacin: Do sobote brez sprememb pri ukrepih

Bor Slana/STA
Kacin: Do sobote brez sprememb pri ukrepih (foto: Bor Slana/STA)

Vlada na popoldanski seji ponovno pretresa ukrepe, ki jih je sprejela za zajezitev epidemije covida-19. Za zdaj še ni sprejela nobene odločitev o sprostitvi, po sobotnih posvetih z direktorji vseh bolnišnic in predstavniki gospodarstva, pa bi morda lahko prišlo do kakšne spremembe, je za TV Slovenija povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

S predstavniki zdravstvenih zavodov bodo v soboto ugotavljali, kakšne so še kapacitete bolnišnic in koliko še lahko zdržijo v prihodnjih dneh in tednih, je pojasnil Kacin. S predstavniki gospodarstva pa bodo glede na razmere skušali proučiti možnosti za morebitne spremembe v posameznih segmentih.

"Če bi te možnosti nastopile, bi takoj po posvetu vlada odločala o morebitnih sproščanjih. A zaenkrat o rahljanjih ni mogoče razmišljati, niti v katerih smereh bi to šlo niti ali bo to mogoče," je poudaril Kacin. Izpostavil je tudi, da so regije različno obremenjene glede na število okužb z novim koronavirusom.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je v torek opozorila, da se epidemiološke razmere v državi v zadnjem tednu niso toliko spremenile, da bi glede na postavljena merila za sproščanje ukrepov to tudi dovoljevale. Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer pozval k zapiranju vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti, gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa se nasprotno zavzema za postopno sproščanje gospodarstva ob strogem spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.