30. 3. 2022, 07:05

Kaj je Donald Trump zahteval od Putina?

Xinhua/STA

Gre za zadnji primer Trumpove pripravljenosti, da sprejme katerokoli politično pomoč, tudi Putinovo, navkljub temu, kar se trenutno dogaja v Ukrajini.

V novem intervjuju je nekdanji predsednik Donald Trump pozval ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj objavi vse škodljive informacije, ki jih ima o družini Biden. To se je še najbolj nanašalo na Hunterja Bidena, sina predsednika Joea Bidena, v zvezi z njegovim poslovanjem. Ni jasno, ali res obstaja kakršen koli material o tem in ali ima Putin sploh dostop do njega.

Trump je za JustTheNews dejal: "Mislim, da bi Putin poznal odgovor na to in moral bi ga deliti s svetom."

Res je, da je bil Hunter Biden lepo plačan za svetovalno delo, ki ga je opravljal v tujini, vključno v Ukrajini in na Kitajskem, medtem ko je bil njegov oče, predsednik Joe Biden podpredsednik. Ministrstvo za pravosodje vodi kazensko preiskavo teh poslov in morebitnih finančnih kaznivih dejanj. Vendar se ni pojavil noben dokaz, ki bi podprl Trumpove trditve, da so Bidenovi sodelovali v korupciji ali vplivali na politiko ZDA zaradi osebne koristi. Hunter Biden je zanikal kršitev in pravi, da bo zagotovo oproščen, ko bo kazenska preiskava končana.

Trumpov javni poziv Putinu izhaja iz njegovega zloglasnega komentarja iz julija 2016, v katerem je rekel: "Rusija, če poslušate" in nato pozval Putina, naj vdre v osebno e-pošto Hillary Clinton. To je bil začetek večletnega Trumpovega prizadevanja, da bi s tujo pomočjo povečal svoje politične možnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.