27. 8. 2021, 08:30

Kaj je na nasprotnemu spolu privlačno ženskam (in kaj moškim?)

profimedia

Nova raziskava YouGov je raziskovala, kaj najbolj privlači moške in ženske na nasprotnem spolu. Čeprav se večina stvari razlikuje, je raziskava našla nekaj specifičnih stvari, ki privlačijo oba spola.

Glavni rezultat, ki so ga pridobili v letni raziskavi telesne podobe je, da so ženske bolj zaskrbljene zaradi višine svojega partnerja, moški pa dajejo večji poudarek na težo partnerice.

Raziskava je vključila več kot 2200 Britancev, ki so opisali svoj telesni tip in telesni tip, ki jih privlači. Tretjina udeležencev je svoje telo ocenilo s povprečno, ena petina pa meni, da imajo prekomerno telesno težo. Šest procentov ljudi se je ocenilo kot debele, trinajst procentov pa je uporabilo besedo »chubby«. Le nekaj se jih je označilo kot vitke.

Kaj privlači moške in kaj ženske?

Kar zadeva kaj si moški in ženske želijo glede drug drugega, je raziskava pokazala, da ima 67 odstotkov žensk raje partnerja, ki je višji od njih, 6 odstotkov je reklo, da bi si želeli biti enake višine, le 1 odstotek pa bi si želel nižjega partnerja.
 
Kot smo lahko pričakovali, si več kot tretjina moških želi, da bi bila parnerka manjša, šestnajst odstotkov si želi partnerico enake višine in le štirje odstotki bi si želeli višjega partnerja.

Na splošno so moški manj odpredeljeni glede višine svojega partnerja.

22 odstotkov moških je potrdilo, da imajo raje partnerje, ki so vitkejši od njih, enako pa je reklo tudi 15 odstotkov žensk.
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.