11. 3. 2022, 10:35 | Vir: STA

Ste videli, kako velik krater je nastal v tleh pri naših sosedih?

Hina/STA

Ponoči je odjeknila vest, da je včeraj malo po 23. uri zvečer strmoglavil večji leteči predmet.

Ob strmoglavljenju je prišlo do eksplozije, zaradi česar je glasno počilo, v tleh pa je ostal večji krater. Hrvaška policija je nesrečo potrdila in sporočila, da so našli tudi dve padali. Do strmoglavljenja je prišlo v zahodnem delu mesta, na območju Jaruna, v bližini študentskega doma Stjepan Radić.

"Zagrebška policijska uprava je po 23. uri prejela več prijav prebivalcev, da so na širšem območju Jaruna čutili detonacijo, ki je sledila padcu objekta iz zraka. Na kraj dogodka smo takoj napotili policijske patrulje, ki so na zeleni površini na naslovu Jarunska bb našle krater, v širši coni pa dve padali, ki so ju prav tako prijavili prebivalci," so sporočili s policije.

Območje strmoglavljenja ostaja zavarovano, poškodovanih po dosedanjih informacijah ni, je pa nastala škoda na nekaj avtomobilih, ki so bili parkirani v bližini. S policije sporočajo, da so na teren poslali ekipe, usposobljene za takšne primere, in da razloga za zaskrbljenost prebivalcev ni.

Čeprav uradnih podatkov o strmoglavljenem predmetu še ni, gre po besedah urednika portala The War Zone in strokovnjaka za vojno letalstvo Tylerja Rogowaya za izvidniški dron.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ