24. 6. 2020, 16:04 | Promocijska objava

Kaj otrokova najljubša risanka pove o njegovi osebnosti (in kako poskrbimo za pravo izbiro)

To vsekakor ne bo strokovno napisan članek o otrokovi osebnosti, le običajno razmišljanje. Ima otrok od vseh risank, ki ste mu jih dali na izbiro, najraje Pujso Pepo, Mašo in medveda, Nodija, Govorečega Toma? Lahko iz tega laično sklepamo, kakšna je njegova osebnost?

Otroci do šestega leta starosti naj bi imeli težave pri razlikovanju med domišljijo in resničnostjo na televiziji ter naj ne bi razumeli vzroka in posledic prizora, like v risankah pa lahko dojemajo kot resnične. Prav zaradi tega je seveda ključnega pomena nadzorovano gledanje vsebin in pogovor o njih.

1 Zelo živahen otrok

Nekateri bi rekli tudi hiperaktiven. A ne jemljite te 'diagnoze' v tem primeru preresno. Res je, da tak otrok ne more ostati pri miru ob gledanju daljših risank. Ob tem ne sedi, temveč dela prevale, skače po kavču, se valja po tleh. Tako ne sprejme vsake risanke, ampak več zanimanja kaže za dinamične, 'akcijske' in tudi kratke risanke, kot je Maša in medved ali Tom in Jerry. Všeč sta mu nagajivost in norčavost, ker je tudi sam verjetno po značaju podoben. 

2 Nežen, bolj mil oziroma tih otrok

Tak otrok ima rad risanke, ki spodbujajo domišljijo in ustvarjalnost. Taka je na primer risanka naše mladosti Bojan, ki spodbuja domišljijo brez besed, z glasbo, ter obenem seveda tudi ustvarjalnost. Taki otroci imajo radi tudi Nodija, ki deluje 'mehko' in prijazno ter spokojno vpliva še na vse druge like.

3 Otrok, ki ga privlači humor

Lahko bi rekli, da otroka, ki na primer rad gleda Pujso Pepo, privlači humor, duhovitost. Risanka je zasnovana sproščeno in nadvse zabavno. Junakinja je navihana, razigrana, tudi malce norčava. Otroci se tako srečajo s smešnimi stvarmi in želijo biti tudi sami šaljivi in smešni.

4 Otrok sodobnosti

Verjetno bi lahko laično trdili, da otroka, ki obožuje Govorečega Toma, zanima sodobni svet z vsemi trendi in tehnologijo na čelu. Svet v risanki je zasnovan moderno, postavljena je v današnji čas in se spogleduje s prihodnostjo.

In kako odrasli najlažje poskrbimo za varen izbor risank?

Telemachova nova različica sprejemnika EON zagotavlja izboljšano televizijsko izkušnjo (uporabnikom na podlagi preteklih ogledov sam priporoča vsebine, ki jih zanimajo), obenem pa prinaša nadgradnjo za najmlajše, poimenovano EON Kids. V tem otroškem kotičku bodo lahko najmlajši brez skrbi gledali vse, kar želijo, saj bodo v njem izključno vsebine, primerne njihovi starosti, za dodatno varnost pa jim boste lahko starši s PIN-kodo onemogočili dostop do drugih profilov. V Video klubu si bodo lahko tako ogledali priljubljene risanke, kot so Pujsa Pepa v katalogu Hopster, Tačke na patrulji v novem katalogu Nick + ter Govoreči Tom in prijatelji na Minimaxu, kmalu pa bo dodan še katalog Disney ter številne druge vsebine. Gledanje televizije bo popestril še zabaven daljinski upravljalnik, ki bo oblikovan posebej za najmlajše in bo na voljo še letos.

PROMO
Profili in nove funkcije bodo pri Telemachu brezplačno na voljo na vseh napravah, vsi novi naročniki na enega od paketov, ki vključuje storitve televizije, interneta in telefonije, pa bodo lahko izkoristili promocijsko ceno paketa – prvih 12 mesecev po polovični ceni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.