19. 4. 2008, 13:54 | Vir: Playboy

Kako ji kupiti seksi perilo?

George Georgiou, Viktor Maxll

Predstavljajte si jo v čipkastem modrcu, ki poudarja polnost njenih prsi. Pa rdeče tangice, ki jih je komaj za dobro krpo blaga, a zakrivajo najintimnejše in najpomembnejše dele. Sliko sklenejo zapeljive nogavice, ki izražajo dolžino in mikavne linije njenih vitkih nog. Idealna ženska, porečete? Vsako dekle se lahko s pravim spodnjim perilom prelevi v seks bomb(ic)o! Se še sprašujete, kaj boste izbranki kupili za valentinovo?

Odločili ste se. Kupili ji boste nekaj nežnega, nekaj erotičnega. Nekaj, v čemer se bo počutila zapeljivo in zaželeno. Kar bo ona z veliko natančnostjo in premišljenostjo oblekla, vi pa boste dotične krpice blaga domala strgali z nje. Kar bosta uporabljala še velikokrat in ne bo po omarah nabiralo prahu. Kar ni všeč samo vam, ampak bo všeč tudi njej. Skratka, govorimo o seksi spodnjem perilu, ki ga boste vi kupili za njo.

Akcija!

Namen je dober. Izberete si eno najekskluzivnejših prodajaln takega blaga in vstopite. Pred očmi se vam zvrstijo polne police ženskega spodnjega perila. Kakšen ples barv, materialov, krojev! Ko si predstavljate svojo drago v tem ali onem kosu perila, se vam začne dogajati v obeh glavah. A ko najdete kaj, kar vam buri domišljijo in za kar verjamete, da bo ugajalo tudi njej, se začnejo težave! (Sicer uslužne) prodajalke bodo začele v vas vrtati s vprašanji za deset milijonov, kakršne najdete kvečjemu pri Jonasu.

Obseg pasu vašega dekleta? Obseg prsi? Katero košarico nosi? Številka njenega modrca? Tukaj ne morete poklicati na pomoč publike in tudi polovičke ne morete vzeti. Klic v sili? Koga pa bi poklicali? »Halo, draga! Zate kupujem spodnje perilo. Daj, povej mi svoje mere!« Pa ste uničili presenečenje. Boste poklicali prijatelja ali kolega? Če bo ta vedel mere vaše dame bolje kot vi, potem imate gotovo izjemno zanimivo družabno življenje …

Resnica je, da čeprav moški ljubimo ženska telesa in na njih še posebno predele okrog prsi in medenice, se nam o merah le malo sanja. In čeprav smo prsi in zadnjico svoje drage pregnetli in prebožali že vsaj milijonkrat, nam ni niti enkrat padlo na pamet, da bi se okoli teh predelov motali s šiviljskim metrom. Kar bi nam v trenutku, ko se potimo pred prodajalko z nežnim čipkastim modrcem v roki, še kako koristilo. Imate sicer še eno možnost: izberete nekaj »na pamet« oziroma zgolj z ugibanjem telesnih mer svoje izvoljenke. Toda če ste še tako dober opazovalec, bo to še vedno brca v temo. Še vedno je možnost, da bo nakup sicer ugajal njej in vam, a bo zaradi nezdružljivosti z njenimi oblinami le stran vržen denar.

Sloni v čipkah

Da smo moški v prodajalni z ženskim perilom kot slon v trgovini s porcelanom, brez pomislekov priznavajo vse prodajalke, ki smo jih vprašali. Dobro, so svetle izjeme, ki vedo, kaj hočejo, in znajo to tudi izbrati. Večina pa glavnino pojmov ali številk v zvezi z nakupom izve šele na kraju samem. Takrat, ko se prodajalka že z zadnjimi močmi zadržuje, da vas ne pošlje saj-veste-kam. Naredimo uslugo zaposlenim v tovrstnih prodajalnah in se izogibajmo najlepšim »cvetkam« moške ignorance ženskega sveta.

Prvič: Telesna teža in višina vaše izvoljenke nima niti najmanjše zveze z obiljem njenih joškic in obsegom njene riti. Veliko prodajalk je pripomnilo: »Pride tip v prodajalno in reče: Moja punca ima 54 kil in je visoka 160 centimetrov, zdaj pa mi povejte, kakšen modrc (hlačke, bodi, korzet …) naj kupim.« Halo!? Takemu tipu bi najraje svetovale, naj se pobere iz prodajalne in se vrne, ko bo vedel nekaj številk.

Drugič: Prodajalke običajno niso preveč vesele, če njihove obline uporabljate kot mersko lestvico. Verjemite, da s stavkom »Rad bi kupil modrc svoji punci. Velikost ima nekaj takega kot (polminutno strmenje v prodajalkine prsi) … ne ravno vi, ampak kot vaša kolegica tamle« ne boste naredili najboljšega vtisa. A taki primeri so zelo pogosti. Prepogosti, če verjamemo prodajalkam, ki bi takega nakupovalca najraje utopile, razčetverile, skuhale in pospravile z vilicami ali brez.

Tretjič: Nameravati nekaj kupiti še zdaleč ni isto kot dejansko nekaj izbrati. Veliko prodajalk pripoveduje, da se moški radi zbegajo ob pogledu na raznolikost perila, barv in materialov. Taki osebki nato baje izgubljeno tavajo med policami in ne vedo, kaj bi sami s seboj. Prodajalke svetujejo: še preden zavijete v kako tako trgovino, se vsaj 85-odstotno odločite, kaj boste kupili. V nasprotnem primeru vam najboljša prodajalka pod soncem z enciklopedičnim znanjem o ženskem spodnjem perilu ne bo mogla pomagati.

Četrta katastrofa: Največja napaka, kar jih moški delamo. Nevednost. Ignoranca. Preveliko samozaupanje. Zakaj velika večina moških obišče trgovino z ženskim spodnjim perilom brez osnovnih mer svoje drage vsaj na papirju, če že ne v možganih? Da se to ne bi več dogajalo, nam prodajalke svetujejo:

1. Izkoristite njeno odsotnost in prebrskajte njeno garderobo. Najdite in zapišite si številko modrca, bluze in hlač. 90 odstotkov dela je opravljenega.

2. Ugotovite, kaj ji je všeč in kaj ne. Ženske so zelo muhaste, kar se spodnjega perila tiče (ugotovitev prodajalk, ne članka). Ena ima probleme s kostjo pri modrcih, druga je športni tip in ji sintetika niti pod razno ne diši ...

3. Spoznajte njena skrita nagnjenja. Ko se skupaj vozita ali hodita po mestu, jo mimogrede opozorite na kak kos oblačila v izložbi. Še boljši so ustrezni oglasi na televiziji. Navdušite se nad reklamiranjem kakega seksi kosa spodnjega perila in opazujte njeno reakcijo.

Dejstvo je, da nakup pravega ženskega spodnjega perila velja kot uspešno opravljen magisterij iz moško-ženskih odnosov. Dejstvo je tudi, da so prodajalke usposobljene, da vam pri tem pomagajo. Vseeno pa prihaja pri tem do – vsaj za prodajalke – tako mučnih trenutkov, da bi se (če bi misli ubijale) populacija moških v Sloveniji močno zmanjšala.

Pomnite, da je mogoče res »dober namen tisto, kar šteje«, a pri nakupu spodnjega perila za svojo drago si boste prihranili mnogo živcev in nelagodnosti, če se boste na take nakupe vsaj malo pripravili. Torej: valentinovo je pred vrati. Bodite iznajdljivi, bodite drzni, začinite vajino seksualno življenje in pri tem pustite za seboj srečno in zadovoljno žensko. Tako doma kot tudi v prodajalni!

Modrčki

Kaj je to: Če tega ne veste, lepo vrnite očetu njegov izvod Playboya in še malo počakajte. Recimo kakih sedem let.

Kako kupiti: Modrci so najzahtevnejša reč, kar jih moški lahko kupi izvoljenki. Tu se lahko najhitreje zmotite, saj za ustrezen nakup potrebujete dve pravilni številki in še pravilno »nagradno« črko. A že če veste obe številki, ste naredili ogromno: prva je obseg njenih prsi pod dojkami in druga obseg prsi čez dojke, natančneje, čez bradavičke. S slednjo boste zelo olajšali delo prodajalki, lahko pa boste tudi sami v vsaki tabeli ženskih modrčkov določili košarico, torej »črko«. Obseg prsi pod dojkami pa je ključ do velikosti modrčka (saj veste, to je tisti 70 v 70B pa 85 v 85D …).

Se vam je začelo vrteti? Potem poglejte na naslednjo stran v naš hitri vodnik po ženskih prsih! A obseg prsi pod dojkami morate kljub temu nujno poznati. Nikar ne kupujte modrcev, oboroženi le s konfekcijsko številko njene majčke ali bluze. Ta številka vam pri tem prav nič ne pomaga.

Modrci se v grobem delijo na štiri skupine. Podloženi, nepodloženi, s kostjo in brez nje. Nepodloženi in brez kosti so bolj ali manj enaki preprosti modrci, ki puščajo prsim naravno obliko in so za nošnjo menda najudobnejši. Modrci s kostjo joškice vaše drage bolj zaokrožijo in jim dajo polnejšo, sočnejšo obliko. To se že bolje sliši, mar ne? Težava je le, da nekatere ženske tista kost oziroma žica v modrcu moti, ovira ali celo bode. Tu so še podloženi modrci, tako imenovani »push-up«. Kdo še ni slišal zanje? Ločimo take z oljem, silikonskim gelom, vato ... vsi pa so namenjeni eni sami nalogi: optično povečati še tako majhne ženske prsi.

Hlačke

Kaj je to: Glej razlago pri modrčkih.

Kako kupiti: Kupovati hlačke je preprosteje kot modrce. Poznati je treba le obseg njenega pasu. A pozor: pasu, ne bokov! Razlika je velika. Če se bojite, da boste s šiviljskim metrom na njeni zadnjici izdali svoje namene, raje prebrskajte predal z njenim spodnjim perilom. Potrebovali boste konfekcijsko številko spodnjih hlačk ali pa tudi navadnih hlač. Vseeno, le da ne boste prodajalki povedali teže vaše izvoljenke in pričakovali, da boste na podlagi tega kupili prave gatke!

Hlačke se delijo na navadne, tangice (string hlačke), boksarice, »brazilke« in klasične stezne. Tangic, navadnih hlačk in bokseric verjetno ni treba posebej opisovati. »Brazilke« so tangice z dodatno redukcijo blaga. Te hlačke tako pokrivajo le še res najnajnajnajnujnejše intimne dele in slovijo po tem, da takoj, ko se dekle usede, »nekam zlezejo«. Za praktično rabo torej bolj ne kot ja, za vročo zabavo pa kot nalašč. Klasične stezne hlačke so namenjene bolj okroglim dekletom, ki bi rade iz svoje postave iztisnile kar največ. Da bi ji to kupili vi … tega pač ne priporočamo.

Bodi

Kaj je to: Modrc in hlačke v enem kosu, spominja na enodelne kopalke.

Kako kupiti: Če ste se ustrašili, da boste pri tako zapletenem kosu oblačila potrebovali najprej mere njenih prsi, zatem mere njenih bokov pa še kakšno številko povrh, naj vas pomirimo. Vse, kar morate vedeti, da boste kupili popoln bodi, sta številka modrca in košarica vaše drage. Bodiji so namreč izdelani po vnaprej določenih merah, ki so prirejeni na neki ideal povprečne ženske. Kakih modifikacij pri krojih in velikostih ni, kar je lahko tudi hudo narobe.

Primer: vsi bodiji s košarico B so enako dolgi, ker so pač narejeni po predpostavki, da ima ženska s košarico B povprečno velikost tam okoli 160 centimetrov. Če ima vaše dekle košarico B in je malo bolj »potegnjena«, ji bo bodi prekratek. In nasprotno: če ima lepe, polne prsi in bolj drobno postavo, ji bo predolg. Pazite na to dejstvo! Pa še nekaj: bodiji so večinoma delani za košarico A in B. Dekle z bolj polnimi »balkoni« bo bodi utesnjeval.

Korzet

Kaj je to: Majčka z držali za nogavice. Zelo, zelo seksi ... če izberete pravilno.

Kako kupiti: Zamislite si vašo drago v seksi čipkasti ali polprozorni majčki, ki se končuje tam nekje okoli bokov. Na to majčko so pripete dolge nogavice, ki poudarjajo vitkost njenih nog. No, nekaj takega vam ponuja korzet. A na žalost korzetov ne prodajajo skupaj s hlačkami in morate te kupiti posebej. Ali to ali pa se bo vaša draga sprehajala naokoli spodaj brez (hm, težka odločitev ...).

Da boste kupili pravšnji korzet, morate vedeti iste mere kot pri bodiju. A pozor! Bodi zakriva dekletov trebuh in tako lahko punca zlahka skrije kako odvečni kilogram ali dva. Pri korzetu ni tako, saj to perilo pušča trebuh gol. Bolj okroglim ženskam bo korzet njihove trebuščke še dodatno poudaril, zato bodo v njem videti ... no, malo manj seksi.

Pas za nogavice

Kaj je to: Nekaj, kar drži nogavice na njihovem mestu. K sreči pušča interesne dele odkrite.

Kako kupiti: Pas za nogavice – ta je, priznajte, gotovo del vaših mokrih sanjarij – je danes bolj luksuzni pripomoček kot pa kos oblačila za vsakdan. V moderni dobi so namreč skoraj prevladale samostoječe nogavice, ki jih potegneš na nogo in konec. Ne potrebujejo raznih pripomočkov, da obstojijo na mestu. Preprosto in hitro.

Druga vrsta nogavic pa nujno potrebuje neki drug kos oblačila, kamor se lahko pripne: posebne tangice, korzet ali pas za nogavice. Ko torej kupujete pas, morate zraven nujno kupiti še pripadajoče nogavice, razen če jih vaša draga že ima. Kljub temu bo pas za nogavice verjetno oblačilo bolj za posebne priložnosti kot za vsakdan.

Kombineža

Kaj je to: Majčka, ki sega tja do stegen ali kolen, pa tudi dlje.

Kako kupiti: Kombineže so sicer bolj domena naših babic, a čisto iz mode še vedno niso prišle. Ohlapno oblačilo, ki daje prefinjeno slutiti obline pod njo, je na pravem kraju in ob pravi uporabi lahko celo bolj vroče kot v zadnjico potegnjene tangice in push-up modrci. Poleg tega bo nežno in udobno kombinežo lahko uporabljala kot spalno srajco, le dovolj dolga mora biti.

Da boste zadeli pravo mero, morate poznati njeno konfekcijsko številko bluz ali srajc. Pobrskajte malo po omari in že ste na konju. V trgovinah sta naprodaj le dva modela kombinež: z ozkimi in s širokimi naramnicami. Vsekakor priporočamo modele z ozkimi, ki puščajo golih več ramen.

Barve

Izbor prave barve je ravno tako pomemben kot poznavanje pravih telesnih mer. Sicer lahko tvegate, da bo še tako dober izbor kičast, neokusen ali kaj podobnega. Pri izbiri barve spodnjega perila vselej težite h kontrastu. Če se zjutraj zbujate s plavolasko, ji izberite temno perilo: bordo, bež ali kar klasično črno. Za črnolasko nasprotno: izbirajte svetle barve, dobro se ji poda tudi rdeča. Rdečelaski nikakor ne kupujte rdečega ali vijoličnega perila, raje se odločite za temnejše barve. Imate težavo, ker se barva las vašega dekleta ne ujema z barvo njene kože? In če ima vaše dekle na primer svetlo, nordijsko polt, pri barvi las pa tekmuje z Milo Jovovich iz Loreala (tista dečva s prav vpijoče rdečimi lasmi)?

Ni problema, vedno se ravnajte po barvi kože. A pozor! Če nameravate kupiti nekaj, kar bo vaše dekle lahko nosilo tudi v službi, na bolj slovesnih zabavah in podobno, potem izbirajte barve v skladu z njenimi oblačili. Tu se kontrastu izogibajte, saj ni ravno lepo, če se barve spodnjega perila »tepejo« z barvami drugih oblačil. Če pa vaše dekle nosi bolj prosojne dele oblačila, bo barvno nesoglasje toliko bolj opazno.

Materiali

Izbira blaga, iz katerega je narejeno spodnje perilo, je prav tako pomembna kot barva perila. Materialov je namreč veliko, vsak od njih pa ima prednosti in slabosti. Poleg tega ima lahko tudi vaša draga pri posameznih materialih razne pripombe. Zelo pomemben je tudi letni čas, saj so nekateri materiali bolj topli, drugi bolj zračni. Pa jih poglejmo:

Sintetika: Najpogostejši material, iz katerega je narejena velika večina spodnjega perila. Najpogosteje se uporabljajo poliamid, poliester in elastan. To so obstojni, elastični materiali, da se jih lepo oblikovati v čipke in podobno ... Toda vaši dragi bo v tem perilu hitro vroče, ker ni preveč zračno. Poleg tega se težko vzdržuje.

Bombaž: Ne skrbite, za izdelavo tega kosa spodnjega perila ni trpel noben črnec. Bombaž bolj »diha« kot sintetika, z dodanim elastanom je tudi zelo prožen. A pri bombažu načeloma kar pozabite na vzorce ali čipke.

Viskoza: Naraven material iz lesa, kar pa ne pomeni, da izvoljenki kupujete poleno ali kaj podobnega. Viskoza je znana po tem, da daje telesu veliko boljši videz kot drugi materiali. Se pa tudi zelo hitro pojavijo gube in črte zaradi mečkanja blaga.

Svila: Ultimativni material za vroče poletne mesece. Svila je najbolj zračna od vseh materialov, tako da ni v njej nikoli vroče. Je tudi udobna in prijetna za dotik. A se na žalost tudi zelo hitro zmečka.

Hitri vodnik po velikosti ženskih prsi

Vas je preveč sram, da bi jo vprašali, katero številko modrca nosi? Ali pa se bojite, da bi s tem pokvarili presenečenje? Da pa bi ji »sunili« modrc in ga v prodajalni kot referenčni model kazali naokoli, vam tudi ne diši? Preštudirajte tale hitri vodnik po velikosti ženskih prsi in določite košarico vaše drage bodisi po sadju bodisi po priloženi slavni osebnosti.

Košarica A: Če vas prsi vaše drage spominjajo na dve sočni češpljici, potem govorimo o košarici A. No, ja, ni vse v kapaciteti pljuč. Vprašajte ljubko Calisto Flockhart.

Košarica B: Če so »balkončki« vaše izvoljenke enaki velikosti jabolka ali pomaranče, ji mirno kupite modrc s košarico B. Po zagotovilih prodajalk je to najbolj razširjena košarica v Sloveniji. Prav te joškice se dajo z raznimi podloženimi modrci (push-up) najlepše oblikovati v nič manj kot magnet za moške poglede. Kar poglejte Jeniffer Lopez.

Košarica C: Prsi v velikosti grenivk? Kličejo po košarici tipa C. Te dude so znane po tem, da se da na njih lepo spati in da ponujajo prelep pogled, kadar se njihova lastnica odloči za džoging. Z njimi se postavlja tudi wonderbra manekenka Eva Herzigova.

Košarica D: Se na prsih vaše drage pozibavajo lepi kokosi? Potem imate srečo, vaše dekle je obdarjeno s košarico D. Kot Angelina Jolie …

Košarica E: Ah, sladke melone! Prsi, ki jih je že kar preveč za eno moško dlan. Razen če nimate šape kot kak uralski knap. Tip prsi, ki zaseda v mokrih moških fantazijah nesporno prvo mesto. Tipični primer: Anna Nicole Smith.

Košarica F: Ultra velike prsi, s katerimi mati Narava ne obdari ravno veliko žensk. Večkrat imajo vmes prste lepotni kirurgi. Tu ne bomo dali za primerjavo ne sadja ne kake znane osebnosti. Če ima vaše dekle ali žena prsi s košarico F, ste to že zdavnaj sami ugotovili tudi brez vodnika. Drugače ne gre.

Košarica G: Predstavljajte si Natalijo Verboten oziroma, natančneje, predstavljajte si njeni poskočnici … Je treba še kaj dodati?

TEKST: Gregor Logar

FOTO: George Georgiou, Viktor Maxll

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.