27. 8. 2021, 18:00 | Promocijska objava

Kako otroke pripraviti na dogodivščine novega šolskega leta?

Profimedia

Začetek novega šolskega leta je tudi za starše svojevrsten izziv, saj morate svoje nadobudne šolarje poučiti o varni poti v šolo in domov ter jih pripraviti na nove šolske izzive. Na poti v šolo, pri zabavi z vrstniki in popoldanskih aktivnostih jih ne morete zaviti v vato, lahko pa jih na nove dogodivščine čim bolje pripravite.

Na poti v šolo

Otroka o prometni varnosti učite postopoma. Z vzgojo začnete čim prej, že pri dveh ali treh letih. Da bo otrok res osvojil pravilno ravnanje v posameznih prometnih situacijah, mu pravila večkrat potrpežljivo ponovite. Največ pa lahko pri učenju o varnosti v prometu naredite z dobrim zgledom. Bodite pozorni, da upoštevate pravila in ravnate dosledno tudi, ko se vam mudi.

Temo varnosti v prometu lahko mlajšemu otroku, približate tudi z igro vlog. Ta namreč za otroka ni le zabava, ampak je ključna za njegov razvoj in dojemanje ter razumevanje sveta.

Pri športu in igri

Poleg varnosti v prometu starše velikokrat skrbi tudi varnost otrok pri igri in športnih aktivnostih. Gibanje in igra sta primarni potrebi otroka, ki sta tudi ključni za njegov razvoj. Kljub skrbi, da bi se med igranjem, pri skakanju, plezanju in drugih vragolijah lahko poškodoval, otroku pustite, da spozna meje svoje zmogljivosti.

Po mnenju strokovnjakov je najpomembneje, da otroka od malih nog spoznavate z različnimi načini gibanja na prostem, odločitev za določen šport pa lahko sprejmeta kasneje. Skupaj se odpravite v park, na igrišče, na sprehod ali pa si na dvorišču podajajte žogo. Ključno je, da se otroci gibljejo vsak dan. Pri tem imate bistveno vlogo prav starši. Otrok bo ljubezen do športa in gibanja ponotranjil in gojil le, če ste mu pri tem zgled.  

Poskrbite za varnost

Kaj pa, če se otrok pri športni aktivnosti ali na poti v šolo kljub skrbnim pripravam in previdnosti poškoduje? Takrat vam je lahko v pomoč nezgodno zavarovanje otrok Pazi name pri Zavarovalnici Triglav. V primeru poškodb, še posebej težjih, lahko namreč pride do visokih dodatnih stroškov zaradi potrebne pomoči in nege, ki pa lahko precej obremenijo družinski proračun.

5 razlogov za sklenitev nezgodnega zavarovanja:

  • Hitro izplačilo zavarovalnine – že med samim zdravljenjem.
  • Vnaprej znana in zagotovljena višina zavarovalnine za poškodbe.
  • Pomoč takoj po nezgodi na 080 28 64.
  • Kritje za posledice nezgod doma ali v tujini.
  • Sklenete ga lahko ne glede na zdravstveno stanje in splošno delovno sposobnost otroka.

Več informacij najdete na spletni strani.

Promocijsko gradivo