27. 3. 2022, 18:59 | Vir: STA

Kakšna napaka! Orban poskušal užaliti Zelenskega in se POPOLNOMA osmešil

Profimedia

Madžaru se posmehuje ves svet, ukrajinski predsednik pa pridobiva na popularnosti. 

Madžarski premier Viktor Orban se je na kritike ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega odzval s posmehom, da je "igralec", medtem ko je on pravnik. A madžarski mediji že ocenjujejo, da se je ustrelil v koleno. Tudi zato, ker je Zelenski leta 2000 diplomiral iz prava.

Zelenski je v noči na petek v nagovoru voditelje članic Evropske unije, ki so zasedali v Bruslju, močno kritiziral Orbana in od njega zahteval, da se jasno opredeli, na kateri strani v konfliktu med Rusijo in Ukrajino je Madžarska. Državo je pozval, naj neha oklevati pri sankcijah in dopusti prevoz orožja čez svoje ozemlje.

Kritike in posmeh

Orban je že v petek zavrnil zahteve Zelenskega, danes pa je to ponovil tudi v pogovoru za madžarski nacionalno radio. Zahteve Zelenskega niso v skladu z interesi Madžarske, ki bo še naprej nasprotovala prepovedi uvoza ruskih energentov in ne bo dovolila prevoza orožja čez svoje ozemlje. Bo pa še naprej pomagala ukrajinskim beguncem, je pojasnil Orban.

A hkrati se je posmehoval poklicu Zelenskega, ki je bil pred izvolitvijo na položaj predsednika Ukrajine igralec. "Jaz sem jurist in živim z znanjem, ki sem ga pridobil v svetu prava. Če si pa igralec, pa deluje v skladu z znanjem, ki ga je pridobil kot igralec," je izjavil madžarski premier. Toda Orban se je v tej kritiki povsem uštel

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord