6. 3. 2021, 07:33 | Vir: STA

Kampanja od ponedeljka v rdečem območju, Benečija in Furlanija-Julijska krajina v oranžnem

profimedia

Italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je napovedal, da bodo v Kampanji od ponedeljka veljali strogi omejitveni ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. V državi se virus še naprej hitro širi, včeraj pa so zabeležili mejnik treh milijonov potrjenih okužb od začetka epidemije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Epidemiološka slika se na splošno slabša v več delih države. Minister za zdravje Roberto Speranza je tako danes napovedal, da bo od ponedeljka kot rdeče območje označena tudi Kampanija. S tem bodo tam začeli veljati najstrožji ukrepi za zajezitev virusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kampanija se bo tako pridružila deželama Bazilikata in Molize, ki sta že rdeči območji. Ukrepi se bodo zaostrili še v deželi Benečija in Furlanija-Julijska krajina, saj bodo od ponedeljka tam veljali ukrepi oranžnih območij. V oranžnih območjih so med drugim gostinski obrati zaprti in lahko prodajajo le hrano za s seboj, trgovine pa ostajajo odprte.

V Italiji so danes potrdili še več kot 24.000 novih okužb, skupaj pa že 3,02 milijona. V zadnjem dnevu je umrlo še 297 ljudi, skupaj pa okoli 99.300.

Porast okužb so najbolj opazili v zadnjem tednu februarja, to pa pripisujejo predvsem hitremu širjenju britanske različice sars-cov-2. Oblasti skrbijo tudi druge bolj nalezljive različice.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.