D.H. | 4. 8. 2020, 19:25

Kar 70 odstotkov Evropejcev bi odpovedalo dopust, če bi jih ob prihodu domov čakala karantena

Shutterstock

Obširna anketa, ki je vključevala pretežno britanske, nemške in francoske dopustnike, je pokazala, da ni samo karantena pomemben faktor pri izbiri letošnjega dopustovanja, ampak ima velik vpliv na to, če se bodo mnogi sploh podali na dopust, tudi nošenje mask.

Vsaj polovica vprašanih bi raje odpovedala letošnji dopust, če bi morala ob vrnitvi domov upoštevati pravilo dvotedenske karantene, se testirati za možnost okužbe s covid-19 ali nositi masko povsod v javnosti, ne le samo v zaprtih prostorih.

Kar dve tretjini Nemcev bi odpovedalo dopust že, če bi se morali ob vrnitvi domov samo testirati. Ti rezultati so presenetljivi, saj so že pred izvedbo te ankete v Nemčiji uvedli obvezno testiranje na možnost okužbe z virusom covid-19 za vse tiste, ki se vračajo iz kar 130 epidemiološko bolj problematičnih držav.

Podobno pričajo tudi Francozi. 50 odstotkov anketiranih pravi, da bi raje odpovedali dopust, kot pa se ob prihodu domov testirali. Prav tako bi jih enak odstotek odpovedalo dopust že, če bi morali ob vrnitvi domov nekaj časa nositi masko povsod v javnosti.

Mnoge evropske destinacije so sicer že uvedle pravilo, da je uporaba zaščitne maske obvezna povsod v javnosti. To pravilo recimo velja v nekaterih delih Španije, na portugalskem otoku Madeira pa so pravilo uvedli pretekli vikend.

Večji delež vprašanih -  kar 70 odstotkov – pa bi dopust odpovedalo, če bi po vrnitvi domov morali v obvezno, štirinajstdnevno karanteno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord