22. 3. 2024, 20:45 | Vir: STA

Karel III. sporočil, da je ponosen na snahin pogum ob razkritju bolezni

Profimedia

Valižanska princesa je prekinila svoj molk in sporočila, da so ji po abdominalni operaciji testi zaznali prisotnost raka.

Britanska princesa Catherine je sporočila, da je v zgodnji fazi zdravljenja po tem, ko so ji odkrili raka. Priznala je, da je bilo odkritje velik šok, a je zagotovila, da se počuti dobro in da je vsak dan močnejša, poroča britanski BBC.

Že pred tem je britansko javnost šokirala vest, da se za rakom zbolel tudi kralj Karel III. Buckinghamska palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate. Karel je sporočil, da je ponosen na pogum, ki ga je princesa pokazala ob razkritju svoje bolezni. Zagotovil je še, da je bil v zadnjih nekaj tednih v tesnem stiku s svojo snaho, so sporočili iz Buckinghamske palače.

Profimedia

Britanski premier Rishi Sunak je na družbenem omrežju X prav tako izpostavil neverjeten pogum valižanske princese in ocenil, da je bila v zadnjih tednih neupravičeno tarča nekaterih medijev. Pozval je, naj ji zagotovijo zasebnost in ji ob tem zaželel hitro okrevanje.

Izrazi podpore prihajajo tudi iz Bele hiše.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol