12. 8. 2018, 10:49 | Vir: STA

Karibski karneval na manchestrskih ulicah se je končal s streljanjem, 10 ranjenih

profimedia

V angleškem mestu Manchester je bilo ponoči v streljanju ranjenih deset ljudi. Policija še preiskuje ozadje dogodka, do katerega je prišlo kmalu po koncu Karibskega karnevala v tem mestu. Kdo in s čim naj bi streljal, pa za zdaj ostaja uganka, poroča britanski BBC.

Policija je obvestilo o streljanju prejela okoli 2.30 ponoči po lokalnem času. Na kraju dogodka je našla več ustreljenih ljudi. Devet, med njimi tudi dva otroka, je moralo poiskati zdravniško pomoč zaradi poškodb, ki so podobne ranam in zračnega orožja. Eden pa je bil resneje ranjen v nogo, vendar naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo, je sporočila policija v Manchestru.

Načelnik manchestrske policije Wasim Chauldry je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zagotovil, da je policija že sprožila obsežno iskalno akcijo za strelcem. S kakšnim orožjem naj bi streljal, še ni jasno.

"Šlo je za zelo predrzno dejanje, ki bi lahko imelo usodne posledice in bi družine lahko izgubile svoje najdražje," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal Chauldry. Dodal je še, da je možno, da je bilo ustreljenih še več ljudi, ki pa tega niso prijavili.

Policija je tudi zagotovila, da bo v prihodnjih dneh poostrila patruljiranje v okolici. Vsakoletni karneval naj bi kljub incidentu nadaljevali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.