3. 2. 2024, 21:01 | Vir: STA

Katancu se je po drami z enajstmetrovkami izmuznil uspeh

Profimedia

Nogometaši Katarja so v četrtfinalu azijskega prvenstva s 4:3 izločili Uzbekistan, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor.

Nogometašem Uzbekistana, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor in reprezentant Srečko Katanec, se na azijskem prvenstvu v Katarju ni uspelo uvrstiti v polfinale. V zadnjem četrtfinalu so gostitelji in branilci naslova po kazenskih strelih zmagali s 3:2, v rednem delu in podaljšku je bilo 1:1 (1:0).

Pred tem je bil Iran z 2:1 boljši od Japonske. V petek sta si polfinalno vstopnico že zagotovili reprezentanci Jordanije in Južne Koreje, ki sestavljata prvi polfinalni par. Jordanija je z 1:0 premagala Tadžikistan, Južna Koreja pa z 2:1 po podaljšku Avstralijo.

Dober začetek, potem pa ...

Četa srečka Katanca je v prvem delu prvega polčasa uspela umiriti igro Katarcev. Potem pa je Hasan Al Hajdos v 28. minuti streljal povsem na golovi črti in skoraj iz mrtvega kota, Utkir Jusupov jo je nesrečno preusmeril za avtogol in polne tribune so navdušeno pozdravile vodstvo domačih, za katerega je imel veliko krivde tudi uzbekistanski čuvaj mreže.

Profimedia

Zaključek prvega polčasa je pripadel Uzbekistancem, ki so poletno nadaljevali tudi v drugem delu. Že takoj na začetku polčasa sta lepi priložnost zamudila Otabek Šukurov in Jalolidin Mašaripov. V 59. minuti je za 1:1 poskrbel Odiljon Hamrobekov, ko mu je med padanjem vendarle uspelo poslati žogo v mrežo. V nadaljevanju je bilo še nekaj zanimivih akcij, a se tudi po 12 minutah sodnikovega dodatka ter v podaljških mreži nista več zatresli.

Kazenski streli

Te je prvi začel Uzbekistan, prvi izmenjavi sta bili uspešni, drugi pa ne, po tretji pa so bili v zaostanku Katarci, a je njihov vratar naslednjič ubranil še drugi strel in nato je bil izid znova izenačen na 2:2. V peti izmenjavi je streljal kapetan Mašaripov, a medlo po sredini vrat in še tretjič je vratar gostiteljev strel zaustavil. Pedro Miguel je streljal za polfinale in z zadetkom pod prečko končal pot Uzbekistana.

Bobo

Uzbekistan je po letu 2011 skušal še drugič priti v polfinale regionalnega celinskega prvenstva, tokrat pod vodstvom Katanca. Prvi polfinale bo v torek, drugi z današnjima zmagovalcema v sredo, finale prvenstva pa bo prihodnjo soboto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol