16. 2. 2021, 12:00 | Promocijska objava

Kdo so največji slovenski optimisti (in ne, s tem ne mislimo na našo vlado!)

Promocijsko gradivo

Trenutna situacija nam onemogoča zabavo v živo, zato je spletna komedija prijetna in dobrodošla osvežitev karantenskih dni.

Na pobudo Lada Bizovičarja je SiTi Teater BTC pristopil k nastajanju prve slovenske digitalne komedije Optimisti, ki je ustvarjena prav za uprizoritve preko spleta. V njej vas bosta poleg Lada v živo nasmejala tudi Janez Hočevar Rifle in Goran Hrvaćanin

Popularni komedijant, legendarni igralec in Lado se srečajo na spletu

Verjetno bi si težko zamislili tri bolj različne slovenske moške, ki (se) radi zabavajo. A točno to funkcionira! Lado, Rifle in Goran so se združili v spletni komediji, ki je v živo čeprav na spletu, navduševala skoraj deset tisoč gospodinjstev in nasmejala gledalce od Ljubljane pa do Los Angelesa.

Na srečo niso sami, ampak v družbi čudovitega občinstva, ki jih s pomočjo čudes moderne tehnologije lahko spremlja v varnem zavetju domače televizije ali službenega računalnika ter usmerjajo komedijo, vplivajo na zgodbo s tem, da glasujejo in komentirajo v klepetalnici. V živo! Lado je tako moral po njihovem ukazu peti opero, Rifleta so oblekli v rožnato majčko Britney Spears, največ odzivov pa je sprožilo reševanje Gojkovih ljubezenskih težav. 

Med povabljenci na slavnostno premiero so bili tudi številni znani Slovenci in Slovenke, ki so poleg vabila na dom prejeli tudi košček rdeče preproge, po kateri bi se sicer lahko sprehodili na pravem dogodku. Premiero so si med drugim ogledali tudi Borut Pahor, Ana Maria Mitić, Nika Kljun, Anže Kopitar, Peter Poles, Tjaša Kokalj Jerala in številni drugi.

"Kljub temu, da so vrata gledališč zaprta, nas to ne sme potisniti v pasivnost. Razmišljati moramo izven običajnih okvirjev našega ustvarjanja in se prilagoditi," pravi Ana Kajzer, direktorica SiTi Teatra BTC Ljubljana. S to predstavo želijo v času vsesplošne prepovedi prireditev ponuditi novo interaktivno izkušnjo zabave, ki bo iz varnega zavetja domače televizije ali službenega računalnika dostopna najširši publiki. "Na dolgi rok pa morda predstavlja celo mejnik v slovenski industriji zabave," dodaja.

Število gledalcev in pozitivni odzivi po predstavi pa so navdušili tudi Optimiste. Rifle je povedal, da jih je "gledalo toliko ljudi, da bi z njimi lahko napolnili areno Stožice. Skušam preračunati, koliko predstav bi morali odigrati v SiTi Teatru, da bi nas videla taka množica." Goran pa je v svojem slogu dodal: "Tako je, kot da bi igral pred celimi Jesenicami!"

"Razumljivo je, da ne moremo biti v gledališču, na koncertih, stadionih, a nobena naravna nadloga nam ne bo preprečila, da bi se imeli fajn in se režali skupaj. Mogoče ne ravno v istem prostoru, vsekakor pa na istem dogodku, ob istem času, v živo. Ne le kot ustvarjalec, tudi kot gledalec pogrešam komedijo v živo, in na vse kriplje smo iskali način, da bi to spet lahko počeli" dodaja Lado. 

In našli so ga! Mi pa se veselimo novih optimističnih dogodkov, ki jih bodo pripravili. 

Več o komediji si lahko preberete na optimisti.si.

Kako do (brezplačne) vstopnice?

Eden izmed pokroviteljev dogodka pa je tudi telekomunikacijsko podjetje Telemach, ki je že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Danes mu zaupa že več kot 600.000 mobilnih uporabnikov,  njihova nenehna rast števila naročnikov pa je posledica vrhunskih, brezhibnih storitev ter nenehnih vlaganj in nadgradenj v infrastrukturo. 

Ob veliki prelomnici so v podjetju pripravili posebne ponudbe tako za obstoječe kot nove naročnike, Po zelo odmevni januarski premieri in še dveh ponovitvah bo trojica za zabavo skrbela tudi v februarju. Najbolj zveste naročnike bodo pri Telemachu namreč nagradili z brezplačnimi vstopnicami, preostali naročniki pa bodo prejeli kodo za popust. Brezplačne vstopnice dobi tudi prvih 300 novih naročnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.