A. B. | 30. 3. 2022, 21:27

KDO sta mlada voditelja, ki so jima zaupali vodenje televizijskih političnih soočenj?

Luka Svetina in Valentina Plaskan.

Instagram / fotomontaža

Ste presenečeni, da predvolilno soočenje političnih kandidatov vodita širši Sloveniji manj znana novinarska obraza?

Politično soočenje pred državnozborskimi volitvami, ki Slovenijo čakajo 24. maja, sta na Planet TV prevzela Valentina Plaskan in Luka Svetina. Njuni imeni smo na televizijskih zaslonih morda videli prvič, zato nas je zanimalo, kdo sta.

Kdo je Valentina Plaskan? 

Valentina je slovenska novinarka, radijska moderatorka, igralka, avtorica in režiserka radijskih iger. Je voditeljica dnevno-informativne oddaje na Planet TV, ki, kot je zaupala za Žurnal24, svoj prosti čas namenja kvalitetnemu preživljanju v naravi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina Plaskan Jordan (@valentinelap)

Televizijka bo na Planet TV v kratkem tudi vodila oddajo "Osebno z Valentino Plaskan," ki ji, kot je zapisala na svojem Instagram profilu, predstavlja velik podvig: "Izziv, ki presega nenehno tehtanje med tem, kaj je prav in kaj narobe, ampak poleg vsega tega terja še izdatno mero poslušanja in sočutja. Da v poplavi informacij in številnih interpretacij le teh, zmoremo najprej videti človeka. V družbenem kontekstu in izven njega." 

Kdo je Luka Svetina? 

Kot je razvidno z njegovega Twitter profila, je Svetina športni komentator slovenskega Šport Kluba in novinar televizijskega kanala Nova24. Po neuradnih informacijah uredništva Šport Kluba, pa tam od leta 2018 ni več zaposlen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Svetina (@luka_svetina)

Kako je prišlo do njunega sodelovanja? 

Za Siol.net sta voditelja zaupala, da govorita skupen politični jezik, kar ju združuje pa je tudi ljubezen do pohodništva. Kot sta povedala, gresta tudi skupaj rada v hribe in temu dodala, da "si tam lahko marsikaj poveš." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Svetina (@luka_svetina)

Oddaja Slovenija izbira napoveduje sodelovanje obeh televizijskih hiš na drugih področjih?

Slovenske novice so Planet TV povprašale, ali je tovrstno sodelovanje med televizijskima hišama Nova24 in Planet TV mogoče pričakovati tudi na drugih področjih in ali se morda obeta združevanje redakcij. "Sodelovanje med televizijama ne pomeni združevanja redakcij, niti ni tovrstno sodelovanje v predvolilnem času redkost v televizijskem svetu. Sodelovanje bo sicer čedalje bolj priljubljen Planetov informativni program približalo tudi gledalcem, ki televizijo spremljajo prek prizemnega oddajniškega omrežja," so jim odgovorili. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord