27. 10. 2021, 14:41

Ker je možu zabrusila 'Puši k****!", jo je prijavil policiji, sodišče pa jo je obsodilo na 45 dni pogojnega zapora!

profimedia

Mož jo je posnel z mobilnim telefonom in vse skupaj prijavil na policijo. Zaradi svojih besed je prenočila v zaporu, sodišče pa ji je za psihično nasilje prisodilo kar 45 dni pogojnega zapora.

50-letno Gabi so možje v modrem prijeli, ker je med prepirom svojemu možu Ivanu rekla, naj 'puši k***'. Ta je dogajanje v njuni družinski hiši posnel in jo prijavil zaradi psihičnega nasilja.

Gabi, poročena, mati treh otrok in z zaključeno fakulteto, je sicer priznala, da je možu rekla, naj 'puši k***', a da se je to zgodilo šele potem, ko jo je on ozmerjal z 'glupačom' (v prevodu: neumnica), pa tudi, da jo je s telefonom snemal ne da bi ona to vedela in torej brez njenega dovoljenja.

"Otrok ni bilo v bližini. Vem, da sem naredila napako in da tega ne bi smela reči, vendar pa je užalil tudi on mene. Jaz sem na to zgolj odgovorila. Ampak otroci tega niso slišali," se je zagovarjala na sodišču.

Dotični par je poročen že dvajset let, težave pa so se pričele, ko jo je mož pred dvemi ali tremi leti obtožil, da ga vara, jo pričel zasledovati in prisluškovati njenemu telefonu. In zdaj ima vsega tega dovolj, je še povedala.

Njen mož je sicer bivši policaj, danes pa varnostnik.

V preteklosti je že bil obtožen družinskega nasilja. Takrat ga je za podoben 'prekršek' (ker naj bi ji rekel, da je 'glupača') prijavila taista žena.

"Zmerjanje in provociranje s strani soproge je zadnje leto in pol pogosto. Skoraj ne mine dan, da bi nam žena ne rekla: Vsi štirje ste debili, nič ne delate, barabuzlji," pa je Ivan povedal sodišču.

"Debili pa nisem rekla," se je vmešala Gabi.

"... tako mi govori, da sem klop. Le da sem še hujši. Klop se vsaj napije krvi in odpade. Vsakodnevno slišim tudi, da mi pred otroci pravi 'pripizdek'. Jaz njej nisem rekel, da je neumna neumnica. Obsojen sem bil, da sem se nasilno vedel do nje, a sem se na to pritožil, tako da tisti primer še ni pravnomočen. Po tistem zelo pazim, da ji tega ne bi spet rekel in končal pred sodiščem," je še povedal mož Ivan.

Po zadnjem prepiru Gabi in Ivan ne živita več skupaj. Sodba še ni pravnomočna, zato se Gabi nanjo lahko pritoži. Gabi doslej namreč še ni bila v kakšnem podobnem kazenskem postopku, po pisanju portala Danica.hr povzema Jutranji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord