12. 9. 2021, 06:33 | Vir: STA

Kitajci mladoletnikom omejili igranje iger in platformam odredili vsebinske smernice

profimedia

Potem ko je Kitajska mladoletnikom nedavno omejila igranje iger, so oblasti kitajskim igralnim platformam, kot sta Tencent in NetEase, naročile, naj omejijo vsebino, ki krepi poženščenost. Po mnenju strokovnjakov jih skrbi medijska reprezentacija moških.

Po mnenju oblasti je treba v videoigrah odstraniti nespodobne in nasilne vsebine ter tiste, ki vzgajajo nezdrave težnje, kot sta čaščenje denarja in poženščenost, sta ta teden poročali francoska tiskovna agencija AFP in kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Podjetja se morajo manj osredotočati na dobiček in pridobivanje uporabnikov ter spremeniti pravila videoiger in njihovo zasnovo, ki povzroča odvisnost. Oblasti želijo s tem usmerjati mladinsko kulturo in ideale spolov, družbam pa ob nespoštovanju navodil grozi kazen.

Peking je nedavno izdal pravila glede igranja spletnih video iger. Ta med drugim določajo, da lahko ponudniki teh storitev mladoletnim osebam omogočajo dostop do spletnih igric med petkom in nedeljo ter ob prazniki, in sicer po eno uro na dan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.