26. 9. 2017, 13:10 | Vir: STA

Kitajska s svarilom za ZDA in Severno Korejo: "V tej vojni ne bo zmagovalcev!"

profimedia

Kitajska je posvarila, da v morebitni vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev. Ob tem je znova pozvala vse vpletene strani k mirovnim pogovorom. Napetosti na Korejskem polotoku so se v zadnjem času močno zaostrile, zlasti zaradi bojevite retorike med ZDA in Severno Korejo.

Kitajska upa, da bosta Washington in Pjongjang ugotovila, da bodo medsebojne provokacije zgolj povečale tveganje za spopad in zmanjšale prostor za politično ukrepanje, je izjavil tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Lu Kang.

"V vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev in bila bi še hujša za regijo in države v regiji," je dejal Lu.

Ameriški predsednik Donald Trump je minuli konec tedna tvitnil, da so severnokorejskemu vodstvu šteti dnevi, če bo še naprej grozilo. Severnokorejski zunanji minister Ri Yong-ho pa je Trumpa obtožil, da je Severni Koreji napovedal vojno, in opozoril, da je severnokorejska vojska pripravljena sestreliti ameriške bombnike.

Ameriški obrambni sekretar Jim Mattis je danes med obiskom v Indiji nekoliko umiril retoriko in dejal, da si Washington želi diplomatske rešitve za krizo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Svet je zaskrbljen!

Na družabnih omrežjih je v zadnjih nekaj urah veliko pozornosti zbudil tudi posnetek Japonca, ki je preživel napad z atomsko bombo na Nagasaki. S svojim pričevanjem je želel posvariti ZDA, Severno Korejo in svet pred tem, da bi se ne ponovilo eno najbolj temnih poglavij v svetovni zgodovini.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.