16. 3. 2022, 16:35 | Vir: STA

Kljub težavam nov vrhunski uspeh olimpijskega podprvaka

Profimedia

Čeprav se letošnja smučarska sezona počasi končuje, slovenska zimska pravljica še ni končana.

Danes nas je ponovno razveselil

Letošnji olimpijski podprvak, deskar Tim Mastnak, nas je po zlati nedelji razveselil z novo medaljo v paralelnem veleslalomu. Na domači Rogli je zasedel tretje mesto. Pred njega sta se uvrstila le Italijan Edwin Coratti in Poljak Oskar Kwiatkowski, ki je na pohorskih strminah že tretjič osvojil prvo mesto.

V ženski konkurenci je Gloria Kotnik, ki je bila letos v Pekingu bronasta, za las izpadla in se ji ni uspelo prebiti v izločilne boje. V kvalifikacijah je bila bronasta.

Tim Mastnak, ki v letošnji sezoni niza uspeh za uspehom, je sicer pred kratkim izpostavil tudi težave, s katerimi se kot vrhunski deskar sooča. Poleg pomanjkanja sredstev in pogojev za treninge na vrhunskem nivoju, po končani lanski sezoni kar dobrih pet mesecev naj ne bi imel urejenega statusa.

Takšen položaj športnika po navedbah njegovega odvetnika naj ne bi omogočal "niti higienskega minimuma delovanja in je slabši celo od statusa honorarnega delavca." Obseg sredstev naj bi se letos, čeprav je bila olimpijska sezona, celo zmanjšal. Čeprav višina sredstev, ki so na voljo v SZS, ne omogoča nadstandarda, bi po navedbah Mastnakovega odvetnika lahko k izboljšanju situacije pripomogla že njihova pravičnejša razdelitev.  

Da lahko dosega vrhunske rezultate, Tim trenira s svojo ekipo, katere član je njegov oče. Za takšno obliko treningov se je odločil izklučno zaradi tega, ker znotraj SZS niso omogočeni pogoji za vrhunski trening, ki je pogoj za doseganje najboljših rezultatov.

Na srečo pa, kljub težavam, ki očitno pestijo naše vrhunske deskarje, Mastnak ni vrgel "deske v koruzo".

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ