6. 2. 2008, 13:50 | Vir: Playboy

Ko eden ni dovolj

George Georgiou
Ko eden ni dovolj (foto: George Georgiou)

Nikar jim ne recite, da se gredo menjavo žena. To preprosto sovražijo, kajti pri njihovem početju še zdaleč ne gre za to. V svingerski skupnosti – insajderji vedo povedati, da gre za življenjski stil – imajo vse pod kontrolo ženske. One odločajo, kdo se bo dal dol, s kom in kako. One razkazujejo svoja telesa, one ližejo, fafajo, poljubljajo in govorijo. Zamerile vam ne bodo prav nič, razen nedovoljenega dotika. Vztrajajo pri uporabi kondoma, vsaj pri ljudeh, ki jih ne poznajo, zato so bovle, polne majhnih lateksnih bojevnikov, povsod na dosegu roke.

Playboy je z 2500 svingerskimi pari – vsi sodelujoči morajo biti obvezno del para! – preživel vikend v Las Vegasu, kjer so fantje in dekleta zasedli hotel, da bi tam jedli, pili, se nastavljali sončnim žarkom, kockali, plesali, hodili na predavanja, kupovali seksualne pripomočke in fukali, gledali druge, kako fukajo, ali oboje. Letošnji Lifestyle Convention, kot se zadeva uradno imenuje, se je zgodil 7. julija, pred koncem leta pa se bodo reprize zgodile še v Acapulcu in Miamiju.

Mindy Vega, 29

»Mož mi je vedno govoril, da bi me rad videl z drugo žensko. Všeč mi je bila ideja opazovati in biti opazovana, nisem pa bila prepričana o drugi ženski. Pa sva začela obiskovati svingerske strani in več brati o tem življenjskem stilu. Mislila sem, da je svingerstvo nekaj odvratnega, da gre le za velike orgije, toda spoznala sva, da obstaja več nivojev, med njimi tudi to, kar počneva midva, torej nekakšno mehko svingerstvo. Gre le za predigro – dotikanje, oralni seks, toda nobenega spolnega odnosa, in vedno skupaj, v isti sobi. To so pravila, ki jim slediva, in vse skupaj je tudi varnejše, kar se spolno prenosljivih bolezni tiče.

Na internetu sva našla veliko mladih, zato sva začela odgovarjati na oglase in se pogovarjati z ljudmi. Izbrala sva par, ki je bil obema všeč, in se z njima dobila v klubu, plesala, se zabavala. Potem smo šli nazaj k njima in žena me je začela otipavati, fanta pa sta medtem gledala. Pridružila sta se nama in vse se je čudovito izteklo. Roke so bile vsepovsod. To je še vedno moje najljubše srečanje, saj je bilo prvo. Danes srečujeva pare v svingerskih klubih ali na mreži, toda moje pravilo je, da mora biti par srečno poročen, sicer ne bova imela z njima nič. Preveč parov se loti svingerstva, ker mislijo, da bo to rešilo slab zakon.

Še vedno hodiva v klube, a sva bolj voajerja kot kaj drugega. Če se zgodi kaj več, se pač zgodi. Živim na južni Floridi, kjer je precej zabav za mlajše pare, ki radi eksperimentirajo. Počasi pa bova naredila pavzo, ker sva ugotovila, da vse vikende preživiva s svingerji, zanemarjava pa najine ostale prijatelje. Bila sem že na orgijah, pa mi ni bilo všeč – toliko ljudi je tam, vedno je kdo izključen iz dogajanja in res se moraš koncentrirati. Preveč dela je. Glede tega, kar počneva, sva s svojimi prijatelji iskrena in nekaj jih je bilo tako radovednih, da so šli z nama tudi v klub.«

Angelique Leclair, 33

»Do svojega 24. leta sem se naveličala tipov, ki so se vsi po vrsti izkazali za bedake in me varali, zato sem začela hoditi z ženskami. Svojo prvo punco sem ljubila tako kot kakega moškega. Toda začela sem pogrešati moške, zato sem se odločila, da hočem oboje. Na mreži sem objavila oglas, s katerim sem iskala pare. Kot mlada samska ženska sem imela možnost izbirati. Spoznala sem par, ki me je predstavil drugim zanimivim ljudem. Ko je bila zbrana nekakšna osnovna skupina, smo lahko organizirali orgije s petimi, desetimi, petnajstimi ljudmi – vsi smo seksali med sabo.

Začela sem si zapisovati svoja izkustva in jih objavljati na internetu, toda ljudje so hoteli slike. Nikoli se nisem fotografirala gola, kaj šele med seksom, toda všeč mi je bilo, kako so izpadle fotografije. Hkrati pa sem še vedno iskala. Hotela sem pravo razmerje. Zaradi moje spletne strani pa je to postalo precej težko. Če so moški izvedeli zanjo, jih je namreč to hudo prizadelo. Pred štirimi leti sem na letališču spoznala tipa, ki me je povabil ven. Čez nekaj tednov je izvedel za moje skrivno življenje.

Že svingerstvo odvrne večino moških, jaz pa sem imela še spletno stran s fotkami, kako fafam. Kako leto nama je bilo res težko, sčasoma pa je spoznal moje prijatelje in ugotovil, da niso nikakršne pošasti. Šest mesecev kasneje sem organizirala njegovo prvo svingersko izkušnjo: tri ženske, vključno z mano, vse samo zanj. Všeč mu je bilo. Kako mu ne bi bilo? Zdaj živiva skupaj in ne iščeva nikogar novega. Dovolj prijateljev imava, da nama ni nikoli dolgčas.«

Anna Miller, 31 (z možem Brucem, 36)

»Ko sva hodila, sva se dostikrat pogovarjala o seksu v troje. Bruce je vedel, da se mi zdi študent, ki je živel čez cesto, privlačen, zato ga je, ko smo šli nekoč skupaj na pijačo, vprašal, če bi hotel seksati z njegovo punco, torej z mano. Tip je postal defenziven, hudo se je branil. Potem pa mu je Bruce razložil situacijo in tip si je popolnoma premislil. Bil je to povsem zabaven seks brez obvez. Čez nekaj tednov nama je fant predstavil še svoje dekle, pa smo malo zamenjali partnerje. Na mreži sva začela iskati še druge pare, toda trajalo je kar eno leto, da sva našla koga, ki nama je bil obema v redu. Težko je najti pare, ki so obema privlačni.

Včasih sicer fukaš dobesedno iz usmiljenja do partnerja, ampak to nikakor ne pomeni, da sem bila kdaj s tipom, ki je bil grd – preprosto ni bil moja prva izbira. Prvi par, ki nama je bil obema všeč, naju je peljal na zabavo v Kansas City, kjer obstaja velika svingerska skupnost. Prišli smo zgodaj in šli na bazen. Vsi tam so bili mnogo starejši od nas ali pa predebeli in bila sem pripravljena, da se obrnem in grem. Kasneje so prišli mlajši in noč je naredila svoje. Z Brucem menjava partnerje le v isti sobi – predvsem zato, ker nočeva nič zamuditi. Njegov najljubši položaj je, da mu ga fafam, medtem ko me nekdo drug poriva. Najbolj mi je všeč skupinski seks, ker lahko pridem in grem, kadar hočem. Mnogim moškim pa ni všeč, ker so pod pritiskom, da se morajo dobro odrezati.«

Vanilla Deville, 33

»Pred približno petimi leti sva šla s fantom popivat skupaj s še enim parom. Gospodična je bila radovedna, kako je biti z drugo žensko, zato se je odločila poskusiti. Ko smo se vrnili k nama na požirek pred spanjem, me je začela poljubljati. Nekaj časa sva se lizali, potem pa sva si slekli majici. Kmalu sva druga drugo oralno zadovoljevali. Fanta sta bila osupla. Po eni uri sva ju prosili, naj se prosim dvigneta s kavča in se nama pridružita. Naslednje jutro sva imela z možem hudega mačka. Gledala sva drug drugega in kar nisva mogla verjeti, kaj sva ravnokar počela. Ampak zabavali smo se in tudi onadva sta bila enakega mnenja. Pa sva začela iskati še druge pare.

Ne fukava za šport, ne iščeva vsak vikend nekoga novega. Bolj všeč so nama prijatelji. Bila sem na desetih orgijah, vključno na eni z desetimi ženskami. V splošnem pa mi grupnjaki niso všeč, niso dovolj intimni. Z možem sva izbirčna glede tega, s kom se igrava, toda ko do tega pride, nimava veliko pravil. Običajno vprašava drugi par, kaj jima je všeč. Nekateri ljudje, ki jih srečujeva na zabavah, se med sabo o teh stvareh sploh ne pogovorijo, preden pridejo tja. In potem recimo prideš v kuhinjo in ženski rečeš, uau, tvoj mož ga pa res žge v dnevni sobi, nakar spoznaš, da ženska nima pojma in da je resnično razburjena. Ni mi mar, če se moj mož zabava v sosednji sobi, vedeti pa moram, kje je. Če si v paru, ne moreš svingati sam.«

Tonia Reese, 26

»Hodila sem s svojim bodočim možem, ko me je povabil v Hedonism na Jamajko. En teden pred odhodom sva izvedela, da bo takrat tam potekalo srečanje svingerjev. Nisem bila posebno srečna. Mislila sem, da so svingerji ljudje, ki rabijo izgovor za varanje. Na koncu pa sva se pofukala v džakuziju pred drugimi gosti in bilo mi je super! Ko sva se vrnila domov, sva začela obiskovati klube in vabiti pare domov. Prvič je bila katastrofa – drugi par se je spričkal, ker tipu ni vstal – in sčasoma sva spoznala, da nama je bolj všeč, če si najdeva samsko žensko ali moškega. Zdaj hodiva v bare in mož izgine v ozadje, dokler me kdo ne začne osvajati.

Potem se predstavi in vpraša: “Bi pofukal mojo ženo?” Precej neposreden je. In še vsakič je delovalo. Mož postavlja pravila. Pravzaprav pa gre za to, da ko midva končava, smo vsi skupaj končali. Še vedno se dajeva dol tudi s pari, ampak partnerjev nisva menjala. Ni se nama še zdelo prav. Običajno ni treba nobenemu nič reči – govorica telesa pove dovolj o tem, kaj ljudje hočejo ali nočejo od vas. Ko imaš odprto razmerje, ni ničesar, kar ne bi mogel prositi partnerja. Morda odgovor ni vedno pritrdilen, ampak vprašaš še vedno lahko. Ne grem se anale, toda našla sva žensko, ki ji je to všeč.«

Candy Moore, 31

»Z možem sva prva tri leta zakona fantazirala o seksu v troje. Nekega večera sva se šla k sosedom namakat v džakuzi. Mislila sva, da sta to najbolj navadna, ‘normalna’ človeka, kar jih poznava – a izkazalo se je, da nimava pojma. Začela sem se drgniti ob njena stegna in vsi štirje smo na koncu končali povsem prepleteni med sabo. Predstavila sta nas drugim svingerjem. Ja, ko se dobiva s prijatelji, počnemo hecne stvari. Nekoč smo ženske zavezale oči vsem moškim in jih prisilile, da so sedeli na kavču ter nas skušali identificirati glede na to, kakšne oblike in okusa so naše pičke ali kako fafamo.

Trdili so, da se ne morejo odločiti. Svingam samo, če je moj mož blizu. Nekateri pari se čez noč ločijo, ampak sama bi bila v takem primeru ljubosumna. Ko si z nekom novim, je kot bi odvijal darilo. Ljudje se drugače poljubljajo, drugače fafajo. Moj najljubši položaj je, da jaham svojega moža, medtem ko drugo dekle liže njegova jajca, tretja pa mu sedi na obrazu. Pravi izziv je, da najdeš par, ki je všeč obema. Nekoč sem sama fukala s kakimi petimi, šestimi moškimi naenkrat, a sem se počutila kot kurba. Nikoli več.«

Jordan Jacobs, 29

»Ko smo delali to sliko, sem kar nekako padla noter. Všeč mi je bil občutek vseh teh rok na meni. Ne morem pa reči, da sem bila kdaj hudo navdušena nad svingerstvom in tega ne počnem več. Z enim svojih fantov sva govorila o tem, da bi bila jaz s še enim dekletom, toda sama o tem prej nisem nikoli resneje razmišljala. A bolj ko sva govorila o tem, bolj me je zanimalo. Pa sva si ogledala svingersko spletno stran in pregledala oglase. Ni naju zanimalo menjanje partnerjev in tako je odpadlo veliko ljudi, ki sva jih spoznala. Le redki so bili samo za akcijo med dekletoma. Končno sva spoznala par, ki se nama je zdel privlačen in ki se je strinjal z najinimi pogoji.

Po večerji smo šli k nama domov in ženska me je poljubila, da bi se stvari le začele odvijati. Ni šans, da bi sama naredila prvi korak! Preveč sem bila živčna. Lizali sva se in se dali dol, medtem ko sta fanta gledala. Potem sva se še enkrat pofukali in seksali še s partnerjema v isti sobi. Šli smo tudi na nekaj zabav, toda tam mi ni bila nikoli všeč atmosfera. Pari so me zasledovali, kot bi bila kos svežega mesa. Nekateri so bili celo agresivni. To je bil sicer prijeten eksperiment, toda odločila sem se, da so mi moški veliko bolj všeč – in to samo en moški. Pa ne, da kaj obžalujem! Tega ne bi nikoli vedela, če ne bi poskusila.«

FOTO: George Georgiou

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.