20. 4. 2023, 11:54 | Promocijska objava

Ko po višji plači in regresu prejmeš še nagrado za pripadnost

promocijska fotografija

Po čem si boste zapomnili prve mesece leta 2023? Po višji plači, regresu, malici, nagradi za poslovno uspešnost, vplačilih v drugi pokojninski steber, bi odgovorili zaposleni pri Hoferju in v teh dneh dodali še - enkrat višjo jubilejno nagrado.

Trenutno stanje na trgu dela je polno izzivov in vse pomembnejše vprašanje postaja ne le, kako naj delodajalci privabijo nove zaposlene, temveč tudi, kako naj zadržijo sedanje. Eden od največjih trgovcev pri nas, Hofer, zadovoljstvo sodelavcev krepi z nadpovprečnimi plačili, visokim regresom in drugimi ugodnostmi, ki jih je januarja znova izboljšal. Pripadnost zaposlenih pa je marca nagradil s še enkrat višjimi jubilejnimi nagradami. 

Diskontni trgovec tako s številnimi finančnimi in drugimi Hofer ugodnostmi nudi varno, urejeno, stabilno in stimulativno delovno okolje, kar potrjujejo tudi njihove sodelavke in sodelavci. Indeks splošnega zadovoljstva v podjetju je kar 89-odstoten, je pokazala anonimna anketa, ki jo je lani jeseni izvedla neodvisna institucija.

promocijska fotografija

Jubilejna nagrada za 10 let 1.400 evrov

Trgovci in zaposleni v logistiki, ki so pri Hoferju zaposleni 10 let, po novem prejmejo 1.400 evrov bruto jubilejne nagrade. To je enkrat več kot prej, ko so dobili 607 evrov, kolikor trenutno določa tudi kolektivna pogodba za trgovinsko panogo. Diskontni trgovec, ki stavi na fer odnose, bo tudi tistim, ki so pred marcem prejeli nižjo jubilejno nagrado, aprila izplačal razliko. Pri Hoferju se lahko ob tem, da imajo 420 zaposlenih, ki so pri podjetju 10 let, pohvalijo tudi s tem, da imajo v svojih vrstah zaposlene, ki so del od samega začetka, torej od leta 2005. 

Nihče ne prejema minimalne plače

promocijska fotografija

Trgovec, ki ima v Sloveniji 91 trgovin in več kot 2.000 zaposlenih, je sicer že od vstopa na slovenski trg znan po nadpovprečnih plačilih v trgovski panogi. Že pred letošnjim dvigom izplačil - v prodaji jih je povečal za do 15 odstotkov - nihče od zaposlenih ni prejemal minimalne plače. Tako Hofer tudi ni bil prisiljen v letošnji dvig, ampak so se, kot pravijo v podjetju, tako odločili, ker se zavedajo, »da je spodbudno mesečno plačilo pomemben del motivacije in ker želijo vzdrževati ustrezna razmerja med plačilnimi razredi«.

Prodajalcem pri Hoferju za četrtino krajši delovnik skoraj četrtino višje plačilo: 1.458 evrov bruto prejmejo Hoferjevi prodajalci v najvišjem plačilnem razredu za 30ur na teden. To za kar 21 odstotkov presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.203 evre bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejmejo skoraj četrtino višje plačilo.

Izplačila povišali za več, kot je bila inflacija

Diskontni trgovec se je januarja odločil za dvig plačil, ki je bil višji od lanskoletne inflacije - ta je bila 8,8-odstotna. To ga uvršča v sam vrh med delodajalci v Sloveniji. Nedavna raziskava Manpower Slovenija je namreč pokazala, da le tretjina podjetij za prvo polovico leta 2023 napoveduje zvišanje za 6-10 odstotkov. Hofer pa je plačila prodajalcem povišal še za več - kar do 15 odstotkov, in sicer skupaj z višjim regresom (1.800 evrov), višjo božičnico (300 evrov bruto), višjim nadomestilom za malico (7.96 evra/dan) in višjim vplačilom v 2. pokojninski steber (420 evrov/leto). 

promocijska fotografija
V zadnjih štirih letih se je plačilo Hoferjevim prodajalcem povečalo za več kot 40 odstotkov.

Hofer (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Dodatna ugodnost za zaposlene pri trgovcu je možnost vključitve v Hofer (po)polni delovni čas. To pomeni, da so zaposleni za 40 ur na teden, a delajo manj, povprečno 30 ur na teden, ob tem pa imajo vse ugodnosti zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.).

Pri privabljanju novih zaposlenih Hofer stavi tudi na transparentnost. Tako se v zaposlitvenih oglasih vedno večkrat odloča za navajanje plače, ker se zaveda, da je plača eden od najpomembnejših dejavnikov vsake zaposlitve. Kandidatom zato že vnaprej jasno komunicira svoja pričakovanja in ponudbo, s katero zagotavlja stimulativno delovno okolje.