15. 3. 2017, 14:49 | Vir: STA

Ko resen intervju za BBC prekine majhna deklica, nato pa še dojenček v hojici!

profimedia

Profesor Robert Kelly, ki je prejšnji teden postal televizijska in internetna senzacija, ko sta ga med intervjujem za britansko televizijo BBC prekinila otroka, je vendarle pojasnil, kaj se je dogajalo.

V prvi vrsti se je za razrešitev prikupne zmede, ki je nastala, zahvalil svoji ženi. "Zasluži si medaljo," je dejal.

Kelly, profesor na južnokorejski nacionalni univerzi v Pusanu in strokovnjak za vzhodno Azijo, je prejšnji petek za BBC v živo pojasnjeval o odstavitvi južnokorejske predsednice Park Guen-Hye, ko je v njegov kabinet najprej veselo prikorakala njegova hči, nato pa v hojici še mali dojenček, zatem pa je v prostor dobesedno priletela še njegova žena, da bi popravila situacijo in otroka hitro "pospravila" iz prostora.

Videoposnetek se je po spletnih omrežjih razširil kot požar in v prvi vrsti poskrbel predvsem za smeh, sprožil pa je tudi kopico vprašanj, kdo je kdo in zakaj je profesor ravnal tako, kot je. Družina je v torek vendarle prekinila več dnevni molk in za BBC pojasnila, kako so celotno zadevo - predvsem pa tako velik odziv občinstva in družabnih omrežij - spremljali oni.

Izkazalo se je, da je "skrivnostna" ženska dejansko Kellyjeva soproga Kim Jung-A, dekletce je Marion, malček pa James.

Seveda se je tudi njim zdel posnetek smešen. Na BBC so ga označili celo za "odličen primer fizične komedije".

"Vendar nas je skrbelo, da nas BBC ne bo nikoli več poklical," sta povedala zakonca.

Jung-A je pojasnila, da je v tistem trenutku v sosednji dnevni sobi snemala intervju, ki ga je imel njen mož, ni pa si mislila, da bo pozabil zakleniti vrata kabineta. Zaradi določenega zamika med dejanskim časom in predvajanim intervjujem je malo Marion v kabinetu zagledala kakih 20 sekund kasneje.

"V resnici je krivda povsem moja, ker po neumnosti nisem zaklenil vrat," je povedal profesor.

Ko je hči priplesala v prostor, je še mislil, da mu bo uspelo, da se bo zamotila zadaj. "Potem pa je v hojici prišel še James, pa sem videl, da je vsega konec," je v smehu povedal Kelly. Upal je, da ga bodo v režiji prekinili s kakim drugim posnetkom ali pa zožali kader. "Vendar potem ne bi bilo takega posnetka," je dejal voditelj tudi tega intervjuja.

Zmotila so ju tudi ugibanja, da naj bi bila Jung-A "le" varuška, vendar sta zdaj zagotovila, da sta mož in žena, otroka pa njuna.

Kelly je tudi pojasnil, da med intervjujem tudi ni vstal zato, ker je imel na sebi dejansko navadne hlače, medtem ko je bil "za televizijo" zgoraj lepo oblečen v srajco s kravato in suknjič.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.