Uredništvo | 12. 10. 2023, 22:46

Najmlajši pohodniki še raje na Naravske ledine: tam jih bo čakalo novo igrišče!

Profimedia/Facebook/Naravske ledine/fotomontaža

Zasnovalo ga je Planinsko društvo Ravne na Koroškem.

Da bi najmlajše planinke in planince še dodatno navdušili nad obiskom gora ter jih povabili k aktivnemu preživljanju časa na prostem, so v okviru akcije Otroci Triglava ob Koči na Naravskih ledinah postavili nova otroška igrala.

Z roko v roki z osveščevalno akcijo

Planinsko društvo Ravne na Koroškem, ki je igralnico zasnovalo, bodo to njenemu namenu predali v okviru akcije Očistimo naše gore. Z omenjeno akcijo že štirinajsto sezono zapored širšo javnost osveščajo o varnem in odgovornem obnašanju v gorah, spodbujajo spoštljiv odnos do narave in širijo navdušenje nad pohodništvom.

Profimedia

Odprtje že to soboto

Ob tej priložnosti obiskovalce vabijo na odprtje nove igralnice na prostem v soboto, 14. oktobra, ob 10. uri, pri Koči na Naravskih ledinah (Jazbina 16, 2393 Črna na Koroškem). Dogodek je primeren za vse generacije planink in planincev, tudi za družine z majhnimi otroki, saj do vrha vodi lahka nezahtevna pot, ki jo z zmerno hojo prehodimo v slabih dveh urah.

Najmlajši se bodo lahko zaigrali tako na novi igralnici kot tudi z igrami, ki spodbujajo odgovoren odnos do narave. Prav tako pa jih bosta čakala sveže pečen kostanj in flancat. Nekaj besed o varni hoji v planine in pomenu otroške igralnice bosta ob tej priložnosti z vami delili tudi Veronika Kotnik (Planinsko društvo Ravne na Koroškem) in Manja Pražnikar (Zavarovalnica Triglav).

Ob odprtju igralnice bodo organizirane trajnostno usmerjene igre in druge aktivnosti za najmlajše pohodnike, na obisk pa prideta tudi maskoti Povodni mož in Kuža Pazi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord