2. 4. 2022, 07:50

Koga so protestniki pustili pred parlamentom?

Lutka Vlado Praznik.

Bobo

Po več kot 100 petkih pred državnim zborom je vajeti simbolično prevzel Vlado Paznik ...

Petkovi protestniki, ki se že več kot sto tednov vsak petek zbirajo pred parlamentom, so začeli protestno akcijo, v sklopu katere so na kolesarsko postajo nasproti državnega zbora postavili lutko na kolesu, ki so jo poimenovali »Vlado Praznik

Po poročanju portala 24ur.com bo lutka, ki bo tam do volitev 24. aprila, v imenu protestnikov neprekinjeno simbolično bdela nad vlado.

Protestniki so sicer kritični do dela trenutne vlade, po njihovem mnenju bo vlada pred volitvami pospešeno kadrovala, sklepala pogodbe in stopnjevala sporne prakse, da si zagotovi čim več privilegijev in strateških položajev za boj zoper novo oblast po volitvah.

V sodelovanju z Inštitutom 8. marec so na protestu predstavili tudi iniciativo za zakon Proti škodljivim ukrepom oblasti, ki bo po njihovih navedbah lahko v enem koraku odpravil številne zakonske spremembe, ki jih je v zadnjih dveh letih sprejela vlada in jih smatrajo kot škodljive.

"Temu se reče demokracija. Demokracija ljudi, ki lahko vplivajo na postopke in zakone in so aktivno udeleženi v demokratične procese," je dejala Alenka Kreč Bricelj z inštituta 8. marec.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec