29. 3. 2022, 21:00

Bi imeli NEOMEJEN dostop do filmov in serij? TOLIKO denarja na mesec boste odšteli za vse naročnine

Slika je simbolična.

Profimedia

Televizijske vsebine na zahtevo niso poceni, ponudnikov je vse več. Kakšen je mesečni strošek, če se naročimo na vse?

Zagotovo ste si kdaj zaželeli, da bi lahko neomejeno gledali televizijo, vključno z vsebinami na zahtevo, ki so v zadnjem času vse bolj popularne. Vas zanima, kako močno bi vas neomejeno gledanje tovrstnih vsebin udarilo po žepu? Namesto vas smo preverili mi.

Pri nas so že nekaj časa na voljo številni ponudniki na zahtevo, kot so: Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+, Pickbox, in Voyo. Vsak izmed teh ponuja določene vsebine, ki so ekskluzivne in so namenjene nekoliko drugačni ciljni skupini. Pri nobenem izmed teh ponudnikov si torej ni mogoče ogledati vsega.

Če pa bi si želeli brez omejitev ogledati vsebine vseh naštetih ponudnikov, bi morali plačevati naročnino vsem. Koliko pa bi nas to stalo?

Za Premium paket na Netflixu, ki je znan po obsežni produkciji izvirnih vsebin, bi bilo treba na mesec odšteti 11,99 evra. Paket ponudnika HBO, ki se ponaša z lastno produkcijo odmevnih TV serij, je na voljo za 6,99 evra.

Amazonovo Prime Video ponudbo je mogoče naročiti za 5,99 evra na mesec, medtem ko je Apple TV + še za evro cenejši in mesečno stane 4,99 evra. Njegova ponudba je sicer nekoliko manj obsežna in se po ponujenih vsebinah z ostalimi ponudniki še ne more kosati.

Tudi PickBox premore nekaj ekskluzivnih vsebin, predvsem evropske produkcije, cena paketa pa je 5 evrov na mesec. Ostane še edini slovenski ponudnik Voyo, ki ponuja tudi precej vsebin domače produkcije, stane pa 7 evrov na mesec, kar pomeni da je drugi najdražji ponudnik na slovenskem trgu.

Če bi si torej zaželeli spremljati neomejene vsebine vseh ponudnikov, bi morali trenutno za to odšteti 41, 96 evra na mesec.

Naštetim ponudnikom se bo v kratkem pridružila še ena platforma na zahtevo, to je Disney Plus, ki naj bi bil v Sloveniji na voljo kmalu. Z gotovostjo torej lahko sklepamo, da bo prihod nove platforme morebitno neomejeno spremljanje televizijskih vsebin še dodatno podražil.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije