Uredništvo | 26. 8. 2023, 16:07

Zelo spremenjena nekdanja hrvaška predsednica razburila s fotografijo: "Kot bi se prepolovila" (FOTO)

Borut Živulović/Bobo

Nekateri se sprašujejo, ali je z njo vse v redu ...

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović se je pred dnevi na svojih družbenih medijih oglasila iz Kijeva, kjer je bila ravno v času praznovanja ukrajinske neodvisnoti, 24. avgusta. Oblečena je bila v majico z angleškim napisom "freedom" oziroma "svoboda", in pa v vojaške hlače. "Z vami, prijatelji," se je glasilo njeno sporočilo ukrajinskemu narodu v njihovem jeziku.

Dan kasneje se je oglasila še v ukrajinski narodni noši, s svojo fotografijo pa je poskrbela za veliko navdušenje sledilcev. Ti so jo zasuli z mnogimi komplimenti, nekateri pa so izpostavili tudi to, da je nekdanja predsendica videti precej drugače: "Kot bi se prepolovila," so zapisali nekateri, druga pa, da se je "polepšala".

Grabar-Kitarevićeva tokrat ni bila prvič v ukrajinski prestiolnici. To je obiskala tudi za svoj 55. rojstni dan letos aprila. Ob tem je ukrajinsko tragedijo povezala s hrvaško zgodovino in vojni čas v svoji domovini, ko se je morala tudi sama večkrat umakniti v zaklonišče.

Kolinda Grabar-Kitarović leta 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović leta 2019.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Takrat je sledilcem zapisala: "Tako hitro pozabljamo ... Življenje tukaj in na toliko mestih po svetu je dokaz, kako pogosto vse, s čimer smo blagoslovljeni, jemljemo za samoumevno." Dodala je tudi: "Če sem se česa naučila v teh zadnjih 55 letih, sem se naučila tega, kaj pomeni biti sam. In kakšna velika razlika je, ko stopimo skupaj."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol