27. 3. 2022, 11:43 | Vir: STA

Končno najdeni dodatni dokazi najhujše letalske nesreče

Profimedia

Vzrok te najhujše letalske nesreče na Kitajskem v zadnjih 30 letih sicer še vedno ni znan, zato so vsi novi podatki zelo pomembni. Natančneje smo o nesreči že poročali TUKAJ.

Kitajski preiskovalci so našli še drugo črno skrinjico letala, ki je strmoglavilo v ponedeljek na jugu Kitajske, pri čemer je umrlo vseh 132 ljudi na krovu. Ker do sedaj vzrok še vedno ni znan, so podatki iz črnih skrinjic zato ključni.
 
Letalo tipa boeing 737-800 je bilo v ponedeljek popoldne na poti iz Kunminga v Guangzhou, ko je v bližini kraja Wuzhou na jugu države izgubilo stik s kontrolo poletov. Glede na radarske podatke je zelo hitro izgubilo višino in v nekaj več kot minuti "padlo" z okoli 8900 metrov na 2400 metrov višine. Zatem se je sicer nekoliko dvignilo, a nato treščilo v goro in se povsem razletelo.

Kaj se je dogajalo s poletom MU5735, preiskovalci vneto raziskujejo. Več bi jim lahko povedali podatki z obeh črnih skrinjic, zapisovalnika podatkov poleta in zapisovalnika zvočnega dogajanja v pilotski kabini. Prvo črno skrinjico so odkrili v sredo, drugo pa danes ponoči, je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Kitajska uprava za civilno letalstvo (CAAC) je v soboto zvečer potrdila, da nesreče ni preživel nihče od 123 potnikov in devetih članov posadke letala. Vsi so bili kitajski državljani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord